Presunúť na hlavný obsah

Tip na víkend: Zapekaný karfiol s chedar syrom a sušenými paradajkami

Recepty

Po vianočných sviatkoch, po ktorých sa viacerí cítime ešte stále prejedení, vám prinášame rýchly a jednoduchý recept s použitím len pár ingrediencií na odľahčenie. Okrem toho, že je rýchly, je aj veľmi chutný. Vyskúšajte a zamilujete si ho.

Na prípravu potrebujeme

jeden väčší karfiol
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 vajce 
sušené rajčiny
chedar syr
biele korenie
štipka vegety
morská alebo himalájska soľ 
maslo
 

Postup prípravy

1. Karfiol umyjeme pod vodou a rozdelíme na väčšie ružičky. 
2. Do väčšieho hrnca si dáme zovrieť osolenú vodu, do ktorej dáme ružičky karfiolu povariť. Pozor nie celkom do mäkka, ale aby boli polotvrdé a nerozsypávali sa. 
3. Medzitým si očistíme jednu väčšiu cibuľu a nakrájame na tenké pásiky. Potom si ošúpeme cesnak, aspoň 6 strúčikov a nakrájame nadrobno. 
4. Smotanu na šľahanie zmiešame s bielym korením, štipkou vegety, s morskou alebo himalájskou soľou a rozšľahaným vajíčkom. 
5. Sušené rajčiny v pohári pokrájame nadrobno. 
6. Stredne veľký plech polejeme olivovým olejom a poukladáme naň ovarené ružičky karfiolu. Na to rozmiestnime pásiky nakrájanej cibuľky, nadrobno pokrájaný cesnak  a sušené rajčiny. 
7. Potom plech z vrchu polejeme smotanou na šľahanie, ktorú sme zmiešali s vegetou, soľou, korením a rozšľahaným vajíčkom. 
8. Povrch posypeme nastrúhaným chedar syrom a troška z neho si ešte odložíme. 
9. Keď je už zmes na plechu mäkká a upečená, vytiahneme a dosypeme ešte zvyšným syrom, ktorý necháme zapiecť do chrumkava. 
 
 
Dobrú chuť!