Tip na víkend: Zapekaný karfiol s chedar syrom a sušenými paradajkami
Po vianočných sviatkoch, po ktorých sa viacerí cítime ešte stále prejedení, vám prinášame rýchly a jednoduchý recept s použitím len pár ingrediencií na odľahčenie. Okrem toho, že je rýchly, je aj veľmi chutný. Vyskúšajte a zamilujete si ho.
Na prípravu potrebujeme
• jeden väčší karfiol
• 1 cibuľa
• 5 strúčikov cesnaku
• 250 ml smotany na šľahanie
• 1 vajce
• sušené rajčiny
• chedar syr
• biele korenie
• štipka vegety
• morská alebo himalájska soľ
• olivový olej
• maslo
Neprehliadnite: Zabudnite na klasické zemiakové placky: Vyskúšajte lahodné tekvicové s cesnakovým dressingom
Postup prípravy
1. Karfiol umyjeme pod vodou a rozdelíme na väčšie ružičky.
2. Do väčšieho hrnca si dáme zovrieť osolenú vodu, do ktorej dáme ružičky karfiolu povariť. Pozor nie celkom do mäkka, ale aby boli polotvrdé a nerozsypávali sa.
3. Medzitým si očistíme jednu väčšiu cibuľu a nakrájame na tenké pásiky. Potom si ošúpeme cesnak, aspoň 6 strúčikov a nakrájame nadrobno.
4. Smotanu na šľahanie zmiešame s bielym korením, štipkou vegety, s morskou alebo himalájskou soľou a rozšľahaným vajíčkom.
5. Sušené rajčiny v pohári pokrájame nadrobno.
6. Stredne veľký plech polejeme olivovým olejom a poukladáme naň ovarené ružičky karfiolu. Na to rozmiestnime pásiky nakrájanej cibuľky, nadrobno pokrájaný cesnak a sušené rajčiny.
7. Potom plech z vrchu polejeme smotanou na šľahanie, ktorú sme zmiešali s vegetou, soľou, korením a rozšľahaným vajíčkom.
8. Povrch posypeme nastrúhaným chedar syrom a troška z neho si ešte odložíme.
9. Keď je už zmes na plechu mäkká a upečená, vytiahneme a dosypeme ešte zvyšným syrom, ktorý necháme zapiecť do chrumkava.
Neprehliadnite: Hit jesene: Krémové tekvicové cestoviny s pečenou brokolicou
Dobrú chuť!