Zabudnite na klasické zemiakové placky: Vyskúšajte lahodné tekvicové s cesnakovým dressingom
Zemiakové placky, to je taká slovenská klasika, ktorá zahreje telo a poteší žalúdok aj v čase dlhých jesenných a zimných večerov. Čo tak pre zmenu vyskúšať tekvicové placky, ktorých chuť ešte viac podčiarkne cesnakový dressing a sú rovnako, ak nie viac lahodné?
Zemiakové placky, to je taká slovenská klasika, ale čo tak vyskúšať tekvicové s cesnakovým dressingom?
Neprehliadnite: Domáci chlebík so semiačkami s extra tipom prevonia váš príbytok
Na prípravu potrebujeme:
• 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
• 1 stredne veľká cibuľa
• 3 väčšie strúčiky cesnaku
• 1 vajce
• 80g syr Cheddar
• 1PL špaldová hladká múka
• 1PL strúhanka alebo jemné ovsené vločky na zahustenie
• biele korenie, morská soľ na dochutenie
• korenie oregano alebo majorán, muškátový oriešok podľa chuti
• olej alebo bravčovú masť na vysmážanie
Neprehliadnite: Hit jesene: Krémové tekvicové cestoviny s pečenou brokolicou
Postup prípravy:
1. Tekvicu Hokkaido očistíme, nakrájame na menšie kocky a postrúhame najemno vo väčšej miske.
2. Pridáme vajce, múku, najemno nastrúhaný syr Cheddar
3. Potom pridáme najemno pokrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, biele korenie, morskú soľ podľa chuti.
4. Medzi poslednými ingredienciami pridáme koreniny podľa chuti, či už oregano alebo majorán či muškátový oriešok.
5. Hmotu dobre premiešame a zahustíme jemnými ovsenými vločkami alebo strúhankou, tak aby sme vytvorili hustejšie cesto.
6. Na väčšej panvici si necháme zovrieť olej alebo bravčovú masť a opatrne naberačkou vkladáme cesto, ktoré v strede pritlačíme a rozotrieme do podoby placky.
Extra tip: Tekvicové placky veľmi dobre chutia s cesnakovým dressingom, ktorý si ľahko pripravíte z kyslej smotany alebo bieleho jogurtu, strúčikov cesnaku, štipky citrónovej šťavy, morskej soli a PL trstinového cukru alebo medu.