Presunúť na hlavný obsah

Domáci hamburger z tradičných surovín: Prineste si trochu Ameriky do vašej kuchyne!

Recepty

Privítajte leto vo veľkom štýle a prichystajte si pre priateľov nezabudnuteľnú grilovačku s tradičnými hamburgrami!

Aj vy už máte po krk rýchlych občerstvení, kde vám naservírujú nekvalitné hamburgre, po ktorých nemáte žiaden kulinársky zážitok? Vytvorte si tradičný domáci burger z tých najkvalitnejších surovín priamo u vás doma. Nebudete nato potrebovať zložitú prípravu. Jediné čo si musíte zaobstarať je záhradný gril.

Prečítajte si aj: Rýchly a jednoduchý ovocný koláč vhodný na posedenie pri čaji: Jeho svieža chuť vás prekvapí!

Ingrediencie:

Mleté hovädzie mäso
2 lyžice petržlenu, čerstvo nakrájané
2 čajové lyžičky cibuľovej arómy
2 čajové lyžičky Worcester omáčky
1 čajová lyžička cesnakového prášku
1 lyžička soli
1 čajová lyžička čierneho korenia
4 žemle na hamburger, rozdelené

Inšpirujte sa: Krémovo-paradajková polievka so syrom: Talianska klasika, ktorej neodoláte!

Do strednej misky pridajte mleté hovädzie mäso, nakrájaný petržlen, cibuľovú arómu, omáčku Worcester, cesnakový prášok, soľ a čierne korenie. Všetky tieto ingrediencie premiešame dôkladne veľmi jemne, aby sa kúsky mäsa nerozpadli. Vzniknutú hmotu vytvarujte do požadovaného tvaru v podobe hrubšej placky. Počas prípravy mäsových placiek si predpripravte gril, ktorý vyhrejte na 160 stupňov. V momente, ak má gril požadovanú teplotu, môžete začať grilovať. Umiestnite hamburgery na mriežku a grilujte na uzavretom grile 8 až 10 minút. Ak je mäso dôkladne prepečené vyberte placky a podávajte v tradičnej žemli. Podľa chuti si môžete tvoriť obmeny so zeleninou, grilovaným syrom či pikantnou zmesou. Je len na vás, ktorá z chutí vám bude vyhovovať najviac.

Prajeme vám dobrú chuť!