Ľahký obed, ktorý vás zasýti v letných dňoch: Cestovinový šalát s talianskym dressingom
Jednoduchý recept, unikátna chuť a skvelý kulinársky zážitok. To všetko spĺňa tento rýchly a chutný recept, ktorý vám privodí taliansku atmosféru.
V letné dni preferujeme ľahké jedlá, ktoré náš organizmus nezaťažia, ale zároveň dostatočne nasýtia. Skvelou voľbou sú pravé cestovinové šaláty, ktoré v spojení so zeleninou vytvárajú skvelú náhradu za ťažké obedové menu. Nechajte sa inšpirovať našim receptom a pochutnajte si na skvelom obede.
Mohlo by vás zaujímať: Krémovo-paradajková polievka so syrom: Talianska klasika, ktorej neodoláte!
Na prípravu cestovinového šalátu s talianskym dresingom budete potrebovať:
Taliansky dresing:
3/4 šálky extra panenského olivového oleja
1/4 šálky kvalitného octu z červeného vína
3 veľké strúčiky cesnaku, jemne mleté
1 lyžička morská soľ
Čerstvo mleté čierne korenie
Čerstvá bazalka
1/2 lyžičky Čerstvého oregana
2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
Pre šalát:
Penne cestoviny
3 šálky najrôznejšej zeleniny
1/2 šálky nasekanej červenej alebo sladkej cibule
1 červená paprika, jemne nasekaná
Príprava:
Rozmixujte cesnak a bylinky. Pridajte parmezán, mleté čierne korenie a všetky ingrediencie spracujte v mixéri až kým z nich nevznikne hladká zmes. V ďalšom kroku uvarte cestoviny podľa návodu na balenie. Odstráňte cestoviny z vody na varenie veľkou sieťou alebo lyžicou. Použitie farebných cestovín a zeleniny robí obzvlášť atraktívny šalát. Radi používame viacfarebné rotini, fusilli alebo penne. K uvareným cestovinám pridajte čerstvú alebo mrazenú surovú zeleninu . Brokolica, mrkva, kukurica, hrášok, zelená fazuľa a cibuľa sú dobrou kombináciou na vytvorenie tých najlepších chutí.
Inšpirujte sa: Obed, ktorý vás dostane: Vyskúšajte zapečené baklažány s mletým mäsom a grilovanou zeleninou
Následne pridajte zeleninu do cestovinového šalátu a premiešajte. Ochutnajte a podľa chuti pridajte korenie. Môže sa pridať viac soli, korenia, bylín a syra, alebo trochu citrónovej šťavy. Skvelým tipom je, že polievková lyžica balsamikového octu môže byť nahradená rovnakým množstvom octu z červeného vína. Cestovinový šalát podávajte ozdobený parmezánom či nastrúhaným tvrdým syrom.
Prejeme dobrú chuť!