Presunúť na hlavný obsah

Recept na chlieb z vlašských orechov: Zabudnite na kupované pečivo, pripravte si vlastnú verziu chleba

Recepty

Dať si raz za čas pečivo nie je až taký veľký prehrešok. Pokiaľ si chlieb pripravíte doma, tak si môžete byť istý tým, že použité ingrediencie poznáte a viete, čo konzumujete.

Tentokrát máme pre vás chutný a nie príliš náročný recept na domáci chlieb. Ak patríte medzi milovníkov pečiva, určite oceníte, že táto verzia chleba je iná, vďaka vlašským orechom, ktoré jej dodajú zaujímavú chuť.

Vyskušajte aj: Krémovo-paradajková polievka so syrom: Talianska klasika, ktorej neodoláte!

Na prípravu chleba z vlašských orechov budete potrebovať:

175 g celozrnnej múky

100 g múky na chlieb

7g kvasníc

1 a 1/2 lyžice soli

voda

1 lyžica oleja z vlašských orechov, poprípade olivového

100 g nasekaných vlašských orechov

Postup:

Zmiešajte vo veľkej mise obe múky, kvasnice a soľ. Následne na to pridajte 180 ml vlažnej vody a tiež olej z vlašských orechov. Ak je treba, pridajte ďalších 50 ml vody, až kým bude cesto hladké. Potom cesto rukami spracujte a pridajte trochu múky s tým, že vytvoríte okrúhlu guľu. Následne na to vložte hmotu do misky, ktorú mierne pretrite olejom, cesto prikryte a nechajte narásť do dvojnásobnej veľkosti. Počas kysnutia si pripravte podložku, ktorú zľahka posypte múkou a na ktorej cesto znova spracujte, postláčajte a vyvaľkajte. Na cesto nasypte nasekané vlašské orechy, ktoré do neho povláčate a vypracujete okrúhly tvar chleba. Cesto nechajte ešte chvíľu prikryté v nádobe na pečenie, ktorá je potretá olejom a zatiaľ si predohrejte trúbu na 220°C. Následne na to nádobu vložte do trúby a nechajte piecť 10 minút, a po tomto čase teplotu znížte na 190°C a bez otvárania pečte ďalších 35 minút.

Dobrú chuť!

Inšpirujte sa: Najobľúbenejší sladký dezert: Wafle, z ktorých nepriberiete ani gram tuku!