Pripravte si chutný recept od herca Braňa Deáka: Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom
Braňo Deák nie je len talentovaný herec, ale aj vášnivý kuchár. Vyskúšajte jeden z jeho letných a ľahkých receptov z knihy Chute a vône života.
Dnes sme si pre vás spolu s hercom Braňom Deákom pripravili opekané ryžové rezance s kuracím mäsom, ktoré vás dostanú svojou zaujímavou chuťou.
Inšpirujte sa aj: Sicílska pizza, ktorú si môžete pripraviť aj doma: Na to, aby cesto bolo nadýchané, potrebujete vedieť toto
Na prípravu opekaných ryžových rezancov s kuracím mäsom budete potrebovať:
300 g kuracích pŕs
50 ml oleja
1 mrkvu
1 pór
1 čili papričku
100 g bielej kapusty
3 lyžice sójovej omáčky
300 g ryžových rezancov
Čas prípravy: cca 15 minút a čas varenia: 25 minút
Postup:
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom sprudka opečieme mäso, podlejeme trochou vody a 7 až 10 minút podusíme do mäkka. Mrkvu a kapustu nakrájame na tenké pásiky, pór na tenké kolieska, čili zbavíme semienok a nasekáme nadrobno. Po 7-mich minútach dusenia pridáme k mäsu mrkvu a čili. Po ďalších 7-mich minútach pridáme kapustu. Necháme vydusiť všetku tekutinu a dochutíme sójovou omáčkou. Ryžové rezance pripravíme podľa navodu, scedíme a pridáme k mäsu. Krátko spolu opečieme, premiešame a podávame. Dobrú chuť!
Vyskúšajte aj: Tiramisu recept: Jednoduchý postup na zákusok, ktorý milujeme všetci