Dvojfarebná bábovka s tvarohom ako od babičky: Pridajte pár ingrediencií, aby chutila ešte lepšie
Kto by si nepochutil na tradičnej domácej bábovke? Vyskúšajte si ju však urobiť dvojfarebnú a pridajte pár skvelých ingrediencií, aby chutila priam famózne. Ako hostiteľka sa určite dočkáte uznania, to vám môžeme sľúbiť.
Na prípravu potrebujeme
250g polohrubej múky (no kľudne pre ľahkosť cesta môžete dať polovicu špaldovej polohrubej alebo hladkej múky)
250g práškového cukru
3 vajcia
250g Hera
250g tvaroh jemný
1 kypriaci prášok do pečiva
1 vanilkový struk
150g horkej čokolády
Citrónová kôra alebo šťava
Posekané mandle
Rum
Postup prípravy
1. Najskôr si pripravíme bábovkovú formu na pečenie, ktorú vymastíme zmäknutou Herou. Tajným tipom je, že je nevymastíme polohrubou múkou, ale kokosom, ktorým ešte viac vylepšíme chuť bábovky.
2. Pripravíme si väčšiu misku, do ktorej pridáme práškový cukor a 3 vajcia. Všetko vyšľaháme mixérom.
3. Potom pridáme ostatné suroviny (múku, kypriaci prášok do pečiva, vanilkový struk, zmäknutú Heru, tvaroh a všetko opäť vyšľaháme mixérom.
4. Vyšľahané cesto si rozdelíme na polovicu.
5. Horkú čokoládu rozpustíme nad parou. Keď je rozpustená, pridáme do jednej časti cesta a dobre premiešame.
6. Do druhej, bledej časti môžeme pridať trocha citrónovej kôry alebo šťavy.
7. Do bábovkovej formy nalejeme najskôr bledšie cesto. Na to môžeme vysypať okolo za hrsť posekaných mandlí (pre tých, ktorí majú radi oriešky v bábovke).
8. Následne dolejeme tmavšie cesto s čokoládou, do ktorého môžeme pridať zase trocha rumu.
9. Bábovku dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 60 minút pri teplote 185 stupňov.
10. Po upečení necháme bábovku stále vo forme vychladnúť a až potom vyklopíme.
Extra tip: Kto nemá rád oriešky v bábovke, môže dať medzi cestá namiesto nich aj ovocie, napríklad čučoriedky, maliny alebo ríbezle.
Dobrú chuť!