Presunúť na hlavný obsah

Vianočná cviklovo-čokoládová bábovka: Jednoduchá a rýchla, navyše si jej chuť zamilujete

Feminity

Áno, pečenie k Vianociam jednoducho patrí. A čo tak tento rok skúsiť aj popri tých všetkých medovníčkoch, vanilkových rožtekoch a perníčkoch aj niečo netradičnejšie? Vianočnú cviklovo - čokoládovú bábovku si určite zamilujte.

Ak máte radi netradičné chute a kombinácie, tento recept je pre vás ako stvorený. Dnes sme sa nechali inšpirovať blogom Angie bakes a jej cviklovo - čokoládovou bábovkou. A chutí famózne!

Čo budeme potrebovať:

350 g uvarenej cvikly
120 g masla
200 g SweetFamily hnedého cukru
150 g horkej čokolády 70%
1 vajíčko
pol balíka kypriaceho prášku
230 g hladkej múky
štipka soli
lyžička vanilkového extraktu

Postup: 

Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cviklu tyčovým mixérom vymiešame na hladké pyré. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vajíčko aj cviklové pyré, vanilkový extrakt a rozpustenú čokoládu. Primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť pri 190 stupňov na cca 45-50 minút. Špáratkom skontrolujeme vnútro, či je upečené. Vyberieme, necháme vychladnúť a potom vyklopíme na tanier. Pred podávaním ozdobíme práškovým cukrom alebo rozpustenou čokoládou. Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Medovníčky, ktoré sú okamžite mäkké: Toto je klenot našich babičiek