Presunúť na hlavný obsah

Veľkonočné pečenie v znamení tvarohového koláča babky Zlatky: Navodí vám spomienky na detstvo

Recepty

Sladký recept od Ivy „Dottky“ Tiskovej je tým pravým, ktorý vám aj v týchto časoch navodí hrejivý pocit spomienok na detstvo a veľkonočné sviatky. Pritom je jednoduchý na ingrediencie aj samotnú prípravu.

Na prípravu potrebujeme:

500 g hrudkového tvarohu
150 g cukru
120 g masla
1 PL maizeny
3 ½ PL krupice
2 PL mlieka
3 vajcia
1 ČL prášku do pečiva
vanilkový extrakt
kôra z jedného citrónu
hrozienka máčané v rume
 

Postup: 

1. Cukor s maslom a žĺtkami vymiešame po dobu cca 20 min.
 
2. Potom pridáme maizenu, krupicu, cez sítko prelisovaný tvaroh, prášok do pečiva, vanilkový extrakt, hrozienka a sneh z bielkov. 
 
3. Pečieme v tortovej forme, vystlanej papierom na pečenie, 20 min. prudko pri 200°C a potom stiahneme na 175°C a dopekáme ďalších 20-30 min.
 
Tip pre vás: Môžete podávať s čokoládovou polevou alebo len posypané práškovým cukrom.
 
Ak chcete potešiť svoje chuťové poháriky a vyskúšať aj ďalšie recepty, navštívte blog Ivy Tiskovej dottka.sk alebo jej instagram www.instagram.com/dottka.
 
Dobrú chuť!