Veľkonočné pečenie v znamení tvarohového koláča babky Zlatky: Navodí vám spomienky na detstvo
Sladký recept od Ivy „Dottky“ Tiskovej je tým pravým, ktorý vám aj v týchto časoch navodí hrejivý pocit spomienok na detstvo a veľkonočné sviatky. Pritom je jednoduchý na ingrediencie aj samotnú prípravu.
Mohlo by vás zaujímať: Nepečený tvarohový cheesecake s malinovou polevou: Tento budete zbožňovať
Na prípravu potrebujeme:
• 500 g hrudkového tvarohu
• 150 g cukru
• 120 g masla
• 1 PL maizeny
• 3 ½ PL krupice
• 2 PL mlieka
• 3 vajcia
• 1 ČL prášku do pečiva
• vanilkový extrakt
• kôra z jedného citrónu
• hrozienka máčané v rume
Čítajte tiež: Nadýchané tvarohovo-lekvárové buchty: Skúste pridať jednu ingredienciu, aby vydržali dlho čerstvé
Postup:
1. Cukor s maslom a žĺtkami vymiešame po dobu cca 20 min.
2. Potom pridáme maizenu, krupicu, cez sítko prelisovaný tvaroh, prášok do pečiva, vanilkový extrakt, hrozienka a sneh z bielkov.
3. Pečieme v tortovej forme, vystlanej papierom na pečenie, 20 min. prudko pri 200°C a potom stiahneme na 175°C a dopekáme ďalších 20-30 min.
Tip pre vás: Môžete podávať s čokoládovou polevou alebo len posypané práškovým cukrom.
Ak chcete potešiť svoje chuťové poháriky a vyskúšať aj ďalšie recepty, navštívte blog Ivy Tiskovej dottka.sk alebo jej instagram www.instagram.com/dottka.
Dobrú chuť!