Presunúť na hlavný obsah

Kokosovo-mandľová torta s čokoládovým zajačikom a vajíčkami: Vyskúšate?

Recepty

Veľká noc je za dverami a hoci tento sviatok nepatrí u žien medzi najobľúbenejšie, čo takto si ju spríjemniť aspoň na stole? Máme pre vás skvelý tip na tortu, po ktorej sa všetci budú oblizovať!

Na cesto budeme potrebovať

  • 6 veľkých vajíčok izbovej teploty
  • štipku soli
  • 200g kryštálového cukru
  • 100g mletých mandlí
  • 125g polohrubej múky
  • 1 čajovú lyžičku mandľového extraktu

Prečítajte: Vyskúšajte recept na tradičný mazanec: Presne, ako ho poznáte od vašej babičky!

Na krém z bielej čokolády budeme potrebovať

  • 200g bielej čokolády
  • 45g (3 polievkové lyžice) kokosového mlieka z konzervy
  • 250g mascarpone izbovej teploty 
  • 500g 35% vychladenej šľahačkovej smotany
  • 30g práškového cukru
  • 40g nesladeného strúhaného kokosu
  • 1 čajovú lyžičku kokosového extraktu

Ingrediencie na dekorovanie torty

  • nesladený strúhaný kokos na obsypanie celej torty
  • čokoládový zajac
  • mandľové lupienky 
  • veľkonočné čokoládové vajíčka
  • Rafaello (môžete vynechať)
  • kúsky bielej čokolády (môžete vynechať)

Mohlo by vás zaujímať: Hruškový koláč s čokoládou: Lahodná kombinácia ako stvorená na toto obdobie

Návod ako postupovať

1. Rúru predhrejeme na 170°C. Pripravíme si formu na pečenie tortového korpusu a vymastíme ju troškou masla, na ktoré prichytíme papier na pečenie, aby sa nešmýkal.

2. Žĺtka od bielkov oddelíme a k bielkam pridáme štipku soli a vyšľaháme ich do peny. Postupne pridávame cukor, aby vznikol tuhý sneh vyšlahaním. 

3. V malej miske si zmiešame žĺtka s mandľovým extraktom a jemne ich vmiešame do bielkového snehu.

4. Postupne pridávame mleté mandle a múku. Jemne ich vmiešavame do cesta.
5. Hotové cesto nalejeme do formy.

6. Pečieme 40 – 45 minút dozlatista.

7. Upečené cesto necháme 10- 15 minút vychladnúť, potom ho vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť.

8. Medzitým si pripravíme krém. Čokoládu a kokosové mlieko položíme do misky nad hrniec s vriacou vodou.

9. Vo veľkej miske vymiešame dohladka Mascarpone. Potom pridáme roztopenú čokoládu a miešame, kým sa neprepoja.

10. V inej veľkej miske vymixujeme šľahačkovú smotanu. Pridáme k nej cukor a kokosový extrakt.

11. Postupne primiešame šľahačkovú zmes do čokoládovej zmesi. Potom pridáme strúhaný kokos. Hotový krém uložíme do chladničky, kým nevychladne hotové cesto, ktoré sme medzitým upiekli.

12. Po vychladení sa pustíme do natierania. Najskôr rozrežeme cesto na tri pláty. Prvý položíme na podnos, na ktorom budeme servírovať.

13. Tretinu kokosového mlieka rozotrieme na cesto. Potom naň natrieme tretinu krému. Opakujeme to s druhou aj s treťou vrstvou cesta a krému. Pri poslednej vrstve krém natrieme na vrch aj na boky torty.

14. Celú tortu, vrátane jej bokov, posypeme strúhaným kokosom. Na vrch torty položíme čokoládového zajaca tak, aby nespadol a okolo neho poukladáme čokoládové vajíčka. Hotovú tortu vložíme do chladničky.

15. Pred servírovaním môžme tortu ozdobiť bonbónmi Raffaello, sekanými mandľami a bielou čokoládou.