Pripravte rodine zdravé citrónové mini cheesecaky: Vymeňte klasiku za niečo nové
Vaša rodina si túto sladkosť zamiluje natoľko, že ani sa nenazdáte a budete musieť robiť novú várku.
Potrebujete:
na korpus
- 50 g ovsenej múky (pomleté vločky)
- 50 g mletých orechov
- 10 g nemletého maku
- 30 g rozpusteného masla
na náplň
- 2 vajíčka
- 500 g jemného polotučného tvarohu
- cca 50 ml citrónovej šťavy (1-2 citróny)
- 60 g brezového/trstinového cukru
Prečítajte si: Doprajte si sladké! Pripravte si chutný a zároveň zdravý jablkový koláč
Postup:
Ako prvý si pripravíme korpus zmiešaním všetkých ingrediencií. Vzniknutú zmes utlačíme na dno silikónových formičiek na muffinky a dáme ho predpiecť na cca 10 minút pri teplote 180°C. Medzitým si pripravíme náplň – opäť zmiešaním všetkých ingrediencií. Dohladka vymiešaný krém nalejeme na predpečený korpus do muffinových formičiek. Mini cheesecake pečieme do zozlátnutia, približne 20 minút pri teplote 180°C. Pred vyberaním z formičiek ich necháme úplne vychladnúť. Podávame ich buď samotné, alebo potreté citrónovým krémom a s ovocím.
Vyskúšajte tiež: Domáci lava cake ako z cukrárne: Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý
Dobrú chuť!