Preneste sa do raja chutí. Recept na obľúbený dezert Panna Cotta
Je ľahký, výživný a najmä chutný! Slávny dezert, o ktorom ste už určite počuli, nie je náročný na prípravu. A ak toto nie je jeden z presvedčujúcich argumentov, prečo by ste si ho mali pripraviť, tak nevieme čo!
Potrebujete:
- 500ml smotany na šľahanie
- 1ks vanilkového cukru
- 5ks plátkovej želatíny
- 150g čučoriedok
- 150g jahôd
- 2PL cukru
Prečítajte si: Ľahký recept aj pre začiatočníkov. Pistáciovú tortu si zamilujete okamžite
Postup:
Plátky želatíny necháme ''napučať'' v 100ml vody. Do hrnca pridáme smotanu na šľahanie a vanilkový cukor. Želatínu zatiaľ zbavíme prebytočnej vody a následne pridáme k smotane. Všetko spolu varíme na miernom plamení.
Čučoriedky zmiešame s vanilkovým cukrom a poriadne rozmixujeme. Vzniknutú zmes dáme na dno pohárov a necháme odležať v chladničke aspoň na desať minút. Na ňu nalejeme uvarenú zmes, dávame si však pozor, aby sme nazplnili celý pohár - nasleduje totiž jahodová vrstva, ktorú vytvoríme podobne, ako tú čučoriedkovú. Doplnime ju do konca pohára a dáme opäť vychladiť - tentokrát však na dlhšie, minimálne na hodinu, dve. Pred podávaním môžeme ozdobiť jahodami.
Neprehliadnite: Koláč ako dokonalý recept. Ako si pripravíte chutné punčáky z pohodlia domova?