Sacherova torta v pohodlí vašej kuchyne. Pripravte si ju vo vegánskej verzii
Koláč, na ktorom si pochutí každý. O tom, či ste už chutnali známu tortu, netreba diskutovať. Skúsili ste však jej vegánsku verziu?
Potrebujete:
- 300g hladkej pšeničnej múky
- 170g trstinového cukru
- 60g kakaa
- 240ml rastlinného mlieka
- 300g horkej čokolády
- 120ml repkového oleja
- 4PL jablčného octu
- 2ČL prášku do pečiva
- 1ČL jedlej sódy
- vanilkový cukor
- marhuľový džem
- 100ml rumu
- 150ml sójovej smotany
Prečítajte si: Ľahký mangový cheesecake s marakujovou omáčkou. Dezert, po ktorom sa budete oblizovať
Postup:
V mise zmiešame suché ingrediencie - múku, cukor, kakao, kypriaci prášok, jedlú sódu, soľ a vanilku. Medzitým si v mise nad parou zohrejeme rastlinné mlieko a približne 150g horkej čokolády. Miešame, kým sa tieto dve igrediencie nespoja. Vznikne nám čokoládové mlieko, ku ktorému postupne pridávame vodu (tiež približne 240ml), olej a jablčný ocot. Pridáme suché ingrediencie a poriadne vymiešame - až kým nám nevznikne cesto bez hrudiek.
Cesto rozdelíme do dvoch foriem a korpus necháme piecť minimálne 45 minút na 180 stupňoch. Kontrolujeme špajlou - dopečené budú až vtedy, keď nezanechajú stopu na paličke. Následne ho necháme vychladnúť a až tak vyberieme z formy.
Nad partou v mikrovlnke zmiešame sójovú smotanu a zvyšných 150g horkej čokolády. Korpus zatiaľ pokropíme rumom, potrieme tenkou vrstvou džemu a prelepíme ďalším korpusom. Všetko zalejeme poslednou vzniknutou zmesou. Tortu odložíme do chladničky aspoň na hodinu, aby poriadne stuhla. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Zapekaná mrkva ako chutný a zdravý snack. Hotovú ju máte už za par minút