Presunúť na hlavný obsah

Chutná verzia v novom šate. Pripravte si vegánsky banánový chlebík

Recepty

Kto by ho nemiloval? Je chutný, nenáročný a zdravý. Banánový chlebík je povinnou jazdou pre všetky ženy, ktoré si pochutia na sladkom, no zároveň sa udržujú vo forme.

Potrebujete:

  • 60ml rastlinného mlieka
  • 1čl jabĺčneho octu
  • 4 banány
  • 90g štipkového oleja
  • 130g špaldovej múky
  • 130g hladkej pšeničnej múky
  • 130g kryštálového cukru
  • 100g vlašských orechov
  • 50g horkej čokolády
  • 1čl vanilkovej pasty
  • 1čl sódy bikarbóny
  • 1čl kypriaceho prášku
  • štipka soli

Prečítajte si: Chutný perník nie je len výsadou Vianoc. Pripraviť si ho môžete aj teraz

Postup:

Rastlinné mlieko zmiešame s jabĺčnym octom. V mise si zatiaľ popučíme očistené banány a pridáme k nim vanilkovú pastu, repkový olej, štipku mlieka a octu.

Vo väčšej mise si zmiešame múky, cukor, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a štipku soli. Všetko dobre premiešame a následne do tejto hmoty vlejeme roztlačené banány. Hneď, ako sa nám zmesi spoja, prestaneme miešať. V tomto prípade totiž platí, že menej je niekedy viac.

Na záver pridáme nahrubo nasekané orechy, ktoré zapacujeme prekladaním cesta z bokov do stredu. Formu vytrieme maslom, posypeme múkou - a vzniknuté cesto vlejeme do formy. Pekne ho zarovnáme a na záver posypeme čokoládou. Pečieme približne 45 minút pri 180 stupňoch.

Neprehliadnite: Nielen v nápojoch, ale aj v jedlách. Pripravte si ľahký cheesecake z matche