Chutná verzia v novom šate. Pripravte si vegánsky banánový chlebík
Kto by ho nemiloval? Je chutný, nenáročný a zdravý. Banánový chlebík je povinnou jazdou pre všetky ženy, ktoré si pochutia na sladkom, no zároveň sa udržujú vo forme.
Potrebujete:
- 60ml rastlinného mlieka
- 1čl jabĺčneho octu
- 4 banány
- 90g štipkového oleja
- 130g špaldovej múky
- 130g hladkej pšeničnej múky
- 130g kryštálového cukru
- 100g vlašských orechov
- 50g horkej čokolády
- 1čl vanilkovej pasty
- 1čl sódy bikarbóny
- 1čl kypriaceho prášku
- štipka soli
Prečítajte si: Chutný perník nie je len výsadou Vianoc. Pripraviť si ho môžete aj teraz
Postup:
Rastlinné mlieko zmiešame s jabĺčnym octom. V mise si zatiaľ popučíme očistené banány a pridáme k nim vanilkovú pastu, repkový olej, štipku mlieka a octu.
Vo väčšej mise si zmiešame múky, cukor, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a štipku soli. Všetko dobre premiešame a následne do tejto hmoty vlejeme roztlačené banány. Hneď, ako sa nám zmesi spoja, prestaneme miešať. V tomto prípade totiž platí, že menej je niekedy viac.
Na záver pridáme nahrubo nasekané orechy, ktoré zapacujeme prekladaním cesta z bokov do stredu. Formu vytrieme maslom, posypeme múkou - a vzniknuté cesto vlejeme do formy. Pekne ho zarovnáme a na záver posypeme čokoládou. Pečieme približne 45 minút pri 180 stupňoch.
Neprehliadnite: Nielen v nápojoch, ale aj v jedlách. Pripravte si ľahký cheesecake z matche