Chutný perník nie je len výsadou Vianoc. Pripraviť si ho môžete aj teraz
Patrí medzi desaťročia milované klasiky, ktoré azda nikdy neomrzia. A tak pre vás má me pre vás recept, ako si obľúbený koláčik pripravíte v šťavnatej verzii.
Potrebujete:
- 400g hladkej múky
- 300g práškového cukru
- 1/2l mlieka
- 2 vajíčka
- džem (približne 3 polievkové lyžice)
- 1dcl oleja
- 1 polievková lyžica kakaa
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- kypriaci prášok do perníka
- čokoládová poleva
Prečítajte si: Nielen v nápojoch, ale aj v jedlách. Pripravte si ľahký cheesecake z matche
Postup:
Všetky suroviny, okrem čokoládovej polevy, si spolu vymixujeme vo veľkej mise. Po tom, ako nám vznikne hladká zmes, ňou naplníme predom naolejovaný a múkou vystlaný plech na pečenie. Zmes dáme piecť na približne 30 minút pri 180 stupňoch. Stav dezertu si môžeme kontrolovať špajlou - ak sa na ňu cesto nelepí, perník je už hotový.
Vychladnutý perník potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou. Tento krok nie je síce nutnosťou, no obľúbenému koláču dodá nielen skvelú chuť, ale aj vláčnosť. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Sladké raňajky sú povinnou jazdou. Pripravte si croissant ako z francúzskej reštaurácie