Presunúť na hlavný obsah

Chutný perník nie je len výsadou Vianoc. Pripraviť si ho môžete aj teraz

Recepty

Patrí medzi desaťročia milované klasiky, ktoré azda nikdy neomrzia. A tak pre vás má me pre vás recept, ako si obľúbený koláčik pripravíte v šťavnatej verzii.

Potrebujete:

  • 400g hladkej múky
  • 300g práškového cukru
  • 1/2l mlieka
  • 2 vajíčka
  • džem (približne 3 polievkové lyžice)
  • 1dcl oleja
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • kypriaci prášok do perníka
  • čokoládová poleva

Prečítajte si: Nielen v nápojoch, ale aj v jedlách. Pripravte si ľahký cheesecake z matche

Postup:

Všetky suroviny, okrem čokoládovej polevy, si spolu vymixujeme vo veľkej mise. Po tom, ako nám vznikne hladká zmes, ňou naplníme predom naolejovaný a múkou vystlaný plech na pečenie. Zmes dáme piecť na približne 30 minút pri 180 stupňoch. Stav dezertu si môžeme kontrolovať špajlou - ak sa na ňu cesto nelepí, perník je už hotový. 

Vychladnutý perník potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou. Tento krok nie je síce nutnosťou, no obľúbenému koláču dodá nielen skvelú chuť, ale aj vláčnosť. Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Sladké raňajky sú povinnou jazdou. Pripravte si croissant ako z francúzskej reštaurácie