Presunúť na hlavný obsah

Keri Russell

herečka, tanečnica
Keri Russell

Keri Russell

herečka, tanečnica
Miesto narodenia:
Fountain Valley, Kalifornia, USA
Partner/ka:
Shane Deary
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
48
Výška:
163 cm
Znamenie:
baran
Povolanie:
herečka, tanečnica
Osobný web:
www.keri-russell.info

Detstvo a začiatky


Má staršieho brata Toda a mladšiu sestru Julie. Kvôli otcovej práci, pracoval ako výkonný riaditeľ v automobilke Nissan Motors, sa neustále sťahovali. Bývali v Coppelli v Texase, v Mese v Arizone a v Highlands Ranch v Colorade.
Aj keď sa preslávila viac ako herečka, vždy chcela byť radšej tanečnicou. V Denveri navštevovala Starstruck dance studio. Jej kariéru odštartovalo účinkovanie v detskom televíznom programe „The Mickey Mouse Club“, kde, ako inak, tancovala.

Kariéra


Od roku 1998 do roku 2002 hrala hlavnú úlohu v televíznom seriáli pre mladých „Felicity“. V roku 1999 za jej stvárnenie získala Zlatý Glóbus. Dlhé kučeravé vlasy dokonale zadefinovali túto postavu. Práve odstránenie krásnej kučeravej hrivy akoby spôsobilo pokles záujmu televíznych divákov.
Dva roky po skončení Felicity sa herečka od Hollywoodu dištancovala, hrala len v divadle.
V roku 2008 si zahrala po boku Adama Sandlera vo filme „Bedtime stories“. V súčasnosti pracuje na filme „Austenland“, kde si zahrá hlavnú úlohu, Jane Hayes. Film je inšpirovaný tvorbou Jane Austenovej a večným problém nežnejšieho pohlavia – ako nájsť toho pravého.