Presunúť na hlavný obsah

David Hasselhoff

Americký herec
David Hasselhoff

David Hasselhoff

Americký herec
Miesto narodenia:
Baltimore, USA
Rodinný stav:
rozvedený
Vek:
71
Výška:
193 cm
Znamenie:
rak
Povolanie:
Americký herec
Osobný web:
www.davidhasselhoff.com

Detstv a štúdium


Jeho mama bola ženou v domácnosti a otec obchodník. Má nemecký pôvod, jeho pra-pra-stará mama Meta emigrovala v roku 1965 s rodinou z nemeckého mestečka Völkersen, tridsať kilometrov od Brém, do Baltimoru. Svoje detstvo strávil v Jacksonville na Floride a neskôr žil v Atlante v štáte Georgia, kde navštevoval „Marist High School“.
V roku 1970 zmaturoval na „Lyons Township High School“ v La Grange v Illinois. Bol členom rečníckeho krúžku, predseda diskusného klubu, spieval v zbore, bol kapitánom volejbalového tímu a hrával v divadelných predstaveniach. Navštevoval „Bates College“ na Oaklandskej univerzite a získal titul v odbore divadlo na „The California Institute of the Art“.

Kariéra


Najviac ho preslávila úloha Michaela Knighta v seriáli o hovoriacom aute Kittovi „Knight Rider“ a neskôr získal ešte väčšiu slávu ako plavčík Mitch Buchannon v kultovom seriáli „Baywatch – pobrežná hliadka“, ktorý sa natáčal od roku 1990 do roku 2001. V osemdesiatych rokoch sa preslávil ako spevák. Neskôr sa objavoval najmä v televíznych projektoch.

Súkromie


Prvýkrát bol ženatý s herečkou Catherin Hicklandovou, druhýkrát s herečkou Pamelou Bachovou, s ktorou má dve dcéry Taylor Ann a Hayley Amber. Manželstvo sa po 16 rokoch rozpadlo, najmä kvôli hercovým začínajúcim problémom s alkoholom.