Presunúť na hlavný obsah

Milan Ondrík

herec
Milan Ondrík

Milan Ondrík

herec
Miesto narodenia:
Dolný Kubín
Partner/ka:
Zuzana Moravcová
Vek:
43
Znamenie:
býk
Povolanie:
herec

Detstvo


Vyrastal v Lieseku, pomáhal na rodičovskom hospodárstve, pásol aj kravy, po starom otcovi zdedil výtvarný talent a venoval sa rezbárstvu, uvažoval tiež o tom, že bude futbalistom. Má šesť súrodencov.

Štúdium


Vyštudoval VŠMU v ročníku Petra Mankoveckého a Zuzany Kronerovej.

Kariéra


Pôsobí v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Upútal vo viacerých tituloch a všimol si ho aj slovinský režisér Diego de Brea, keď hľadal predstaviteľa Coriolana pre rovnomennú Shakespearovu hru v SND. Zlé jazyky vtedy tvrdili, že Ondrík „vyfúkol“ rolu mnohým skúsenejším hercom. Už vtedy však mal dosť hereckých skúseností a v divadelnom svete bol dávnejšie oceňovaný ako výnimočný talent.
Jeho cesta k úspechu bola nenápadnejšia a pomalšia, ak to porovnáme s jeho rovesníkmi, ale o to obsažnejšia: zahral si všetko - od ruskej klasiky cez slovenské kusy, po súčasnú svetovú drámu - Mŕtve duše, Statky zmätky, Koniec hry, Portia Coughlan.
Za vyzdvihnutie stojí jeho vnímavosť a schopnosť stvárniť aj komplikované postavy: hrá ich nielen telom, ale aj výrazom tváre, očami.
Populárnym sa stal vlastne až vtedy, keď ho obsadili do seriálu Panelák. Ako Noro si získal televíznych divákov a dostalo sa mu aj prívlastku sexi Ondrík.
Popri televíznej práci zostáva divadlo jeho najväčšou láskou. Je vynikajúcim charakterovým hercom, ktorý má v sebe prirodzenú dramatickosť a jeho šarm sa prejavuje aj na javisku.