Presunúť na hlavný obsah

Will Smith

herec, producent, raper
Will Smith

Will Smith

herec, producent, raper
Miesto narodenia:
Philadelphia, Pennsylvania, USA
Partner/ka:
Jada Pinkett Smith
Vek:
51
Výška:
188 cm
Znamenie:
váhy
Povolanie:
herec, producent, raper

Kariéra

Hudbe sa začal venovať v 12 rokoch. V tom čase sa spojil s jeho budúcim hudobným partnerom Jazzy Jefom. O 8 rokov im vyšiel prvý album He's the DJ, I'm the Rapper, ktorý bol ocenený Grammy. Už vo svojich dvanástich rokoch bol milionárom. Bol však motivovaný dostať sa do filmového sveta, čo sa mu aj podarilo.

Stretol sa s osobnosťami, ako Bill Cosby, Whoopy Goldberg, Sidney Poitier alebo Denzel Washington. Svoju hereckú kariéru odštartoval vo filme Šesť stupňov odlúčenia.

V roku 2002 bol nominovaný na Oscara za najlepśí herecký výkon vo filme ALI. Naďalej sa venuje herectvu, hudbe a svojej rodine.

Filmografia

1991: Where the Day Takes You

1993: Made in America

1993: Six Degrees of Separation

1995: Ničomníci (Bad Boys)

1996: Deň nezávislosti (Independence Day)

1997: Muži v čiernom (Men in Black)

1998: Nepriateľ štátu (Enemy of the State)

1999: Divoký západ (Wild Wild West)

2000: Legenda o slávnom návrate (The Legend of Bagger Vance)

2001: Ali

2002: Muži v čiernom 2 (Men in Black II)

2003: Bad Boys 2 (Bad Boys II)

2004: Otec na plný úväzok (Jersey Girl)

2004: Ja, robot (I, Robot)

2004: Príbeh žraloka (Shark Tale)

2005: Hitch: Liek pre moderného muža (Hitch)

2006: Šťastie na dosah (The Pursuit of Happyness)

2007: Ja, legenda (I Am Legend)

2008: Hancock

2008: Sedem životov (Seven Pounds)

2012: Muži v čiernom 3 (Men in Black 3)

2013: Po zániku Zeme (After Earth)

2014: Zimný príbeh (Winter's Tale)

2015: Focus

2015: Concussion

2016: Suicide Squad