Presunúť na hlavný obsah

Barbara Streisand

speváčka, herečka
Barbara Streisand

Barbara Streisand

speváčka, herečka
Miesto narodenia:
Brooklyn, New York
Vek:
77
Znamenie:
býk
Povolanie:
speváčka, herečka

Kariéra


Barbra Streisand je jedna z komerčne a aj podľa ohlasov kritík najúspešnejších žien v modernej histórii zábavného priemyslu. Patrí medzi najpredávanejšie hudobné umelkyne Spojených štátov. Podľa RIAA z jej nahrávok bolo len v USA predaných viac ako 71 miliónov hudobných nosičov. Na celom svete sa predalo viac ako 100 miliónov jej albumov a v hodnoteniach Billboardu sa jej meno nachádza na vrcholoch rebríčkov. Osem z jej albumov sa dostalo na vrchol a 29 sa dostalo do Top Ten.


Barbra Streisand vlastní dve ceny akadémie, deväť cien Grammy, štyri ceny Emmy Awards a špeciálnu cenu Tony Award. V zábavnom priemysle je málo osobností, ktoré majú všetky tieto ocenenia.

Filmografia



2012 My Mothers Curse

2010 Fotri sú lotri

2006 Tony Bennett: An American Classic (TV film)

2004 Jeho foter, to je lotor!

2001 Timeless: Live in Concert (koncert)

1996 Dve tváre lásky

1994 Barbra Streisand: The Concert (TV film)

1993 Pestúnka Franny (TV seriál)

1991 Pán prílivu

1990 Earth Day Special (TV film)

1987 Nuts

1986 One Voice (TV film)

1985 Putting It Together: The Making of the Broadway Album (video film)

1983 Yentl

1981 Celú dlhú noc

1979 Getting in Shape for the Main Event (TV film)

1979 Žena v ringu

1976 Zrodila sa hviezda

1975 Funny Lady

1974 For Petes Sake

1973 Barbra Streisand... and Other Musical Instruments (TV film)

1973 Takí sme boli

1972 ...a čo ďalej, doktor?

1972 Up the Sandbox

1970 On a Clear Day You Can See Forever

1970 Owl and the Pussycat, The

1969 Hello, Dolly!

1968 Funny Girl

1967 Belle of 14th Street, The (TV film)

1967 Happening in Central Park, A (TV film)

1966 Color Me Barbra (TV film)

Diskografia



2010 LOVE IS THE ANSWER

2010 ULTIMATE COLLECTION

2010 ONE NIGHT ONLY

2009 A Christmas

2009 Love Is The Answer

2008 EMOTION (USA VERSION)

2008 GREATEST HITS

2008 ESSENTIAL 3.0

2008 Lazy Afternoon

2008 Songbird

2008 Guilty 25th Anniversary

2007 Live in Concert 2006

2005 Third

2005 Butterfly

2005 What About Today?

2005 Guilty Pleasures

2005 Guilty (The 25th Anniversary Edition)

2004 STONEY END 74 edice 2008

2003 The Movie

2002 Way We Were

2002 The Essential

2001 Christmas

2000 Streisand Superman

2000 Timeless / Live In Concert

1999 A Love Like Ours

1997 Higher Ground

1995 Highlights

1995 Concert Highlights

1994 Barbra: The Concert

1993 SECOND BARBRA STREISAND edice 95

1993 Back To Broadway

1992 Funny Girl

1992 Highlights From Just For The Records...

1991 DUETS

1991 Just For The Records...

1990 SIMPLY STREISAND

1990 HIGHLIGHTS/JUST FOR RECOR

1990 Funny Lady

1989 Greatest Hits ... And More

1988 GREATEST HITS VOL II

1988 Wet

1987 Joan

1987 One Voice

1986 THIRD

1986 BROADWAY

1983 Yentl / Original

1982 CHRISTMAS COLLECTION -2CD

1981 WHAT MATTERS MOST 2011 (2CD)

1981 Love Songs

1980 MEMORIES

1980 Guilty

1978 Greatest Hits Volume II

1976 A Star Is Born

1975 BARBRA STREISAD

1974 TILL I LOVED YOU

1973 Live Concert At The Forum

1971 GUILTY 80

1971 Color Me Barbra

1965 PINS & NEEDLES (USA VERSION)

1965 The Second Barbra Streisand

1964 Third

1964 People

1962 PEOPLE

1940 CLASSICAL BARBRA