Presunúť na hlavný obsah

Eva Máziková

speváčka
Eva Mazikova

Eva Máziková

speváčka
Miesto narodenia:
Bratislava, Slovensko
Vek:
71
Znamenie:
škorpión
Povolanie:
speváčka

Kariéra



Eva Máziková sa narodila 29. októbra 1949. Po maturite začala študovať na právnickej fakulte, štúdium po dvoch rokoch prerušila, pretože sa chcela venovať sľubne sa rozvíjajúcej speváckej kariére. Na štúdium práv sa už nevrátila, ale v Nemecku vyštudovala trojročnú školu na Fakulte lekárskej kozmetiky.
Do povedomia sa dostala po účinkovaní v súťaži Zlatá kamera v roku 1965, ktorú vyhrala pesničkou od Heleny Vondráčkovej - Chytila som na rúbanisku motýlika.

Začala sa objavovať na mnohých festivaloch ako Detvianska ruža a Oravské synkopy. Vydala sa aj na Medzinárodné turné po Nemecku, kde spievala s kapelou Braňa Hronca.

V roku 1971 sa umiestnila ako druhá v súťaži Bratislavská lýra, ktorú sa jej nasledujúci rok podarilo aj vyhrať.

Prvý album nahrala v roku 1972 Stratil sa mi bumerang, v poradí 20. vyšiel v roku 2004 a volá sa Iná žena. Popri speváckej kariére sa objavila aj vo filme Pacho, hybský zbojník v postave Hanky a vo filme Medený gombík.


V súčasnosti má vlastný kozmetický salón a žije v Nemecku.

Diskografia



1971 Na srdci hraj - Karol Duchoň / Nebezpečná hra - Eva Máziková

1972 Stratil sa mi bumerang

1973 Eva Máziková

2001 Návraty - Tonex

2002 Copa Tropicana

2004 Iná žena

2007 20 NAJ