Presunúť na hlavný obsah

Rowan Atkinson

herec
Rowan Atkinson

Rowan Atkinson

herec
Miesto narodenia:
Newcastle, Spojené kráľovstvo
Partner/ka:
Sunetra Sastry
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
64
Výška:
181 cm
Znamenie:
kozorožec
Povolanie:
herec

Vzdelanie


Durham Choristers School,

St. Bees School,

Newcastle University,

Titul MSc v Elektroinžinierstve na The Queens College, Oxford

Filmografia


1979 The Secret Policemans Ball

1982 Fundamental Frolics

1982 The Secret Policemans Other Ball

1983 Dead on Time

1983 Never Say Never Again

1989 The Appointments of Dennis Jennings

1989 The Tall Guy

1990 The Witches

1991 The Driven Man

1993 Hot Shots! Part Deux

1994 Four Weddings and a Funeral

1994 The Lion King

1997 Bean: The Ultimate Disaster Movie

2000 Maybe Baby

2001 Rat Race

2002 Scooby-Doo

2003 Johnny English

2003 Love Actually

2005 Keeping Mum

2007 Mr. Beans Holiday

2011 Johnny English Reborn

Zaujimavosti


Vďaka svojej úspešnej kariére si môže Rowan Atkinson naplno užívať svoj koníček, ktorým sú rýchle a drahé autá. Osobne vlastní McLaren F1, Honda NSX, Audi A8 a Honda Civic Hybrid. Je aj vlastníkom vodičského preukazu na kamióny, ktorý mu zaručoval poistku v prípade, keby mu nevyšla herecká kariéra.