Presunúť na hlavný obsah

Najvhodnejšie potraviny podľa vášho veku: Ak máte po tridsiatke, jedzte toto a časom uvidíte výsledky na váhe

Chudnutie a diéty

Ak sa budete stravovať podľa týchto pravidiel, nepriberiete. Váš vek odhalí viac ako si viete predstaviť.

Každé obdobie života sa od seba odlišuje iným spôsobom. Práve preto je dôležité, aby ste sa stravovali podľa svojho veku.

Prečítajte si: Zjedzte túto JEDNU potravinu počas dňa a schudnite: Je finančne nenáročná a naštartuje metabolizmus na maximum!

20 rokov 

Toto životné obdobie je plné zmien. Prvá práca, vážny vzťah, nové skúsenosti. To všetko sa začne diať vo vašom živote a zmeny neobchádzajú ani váš štýl stravovania. Na jedlo nemáte čas a preto dávate prednosť rýchlemu občerstveniu a sladkostiam. Myslite na svoje zdravie a aspoň pár krát do týždňa si naservírujte jogurt a vajcia. Pomôžete svojim kostiam a celkovému tráveniu.

30 rokov

V tomto veku myslite hlavne na svoje kĺby. Je dôležité konzumovať čo najviac zdravých tukov a nutrične bohatých potravín. Odporúčajú sa hlavne orechy a semienka, ktoré vás na dlhú dobu zasýtia. Zo zeleniny siahnite po špargli, ktorá má priaznivé účinky na srdce, pamäť, spánok a tiež je výborným afrodiziakom. Ak chcete schudnúť, pridajte do jedla škoricu.

40 rokov

Práve po štyridsiatke sa vaše boky pôsobením hormónov začínajú zaobľovať. Z toho dôvodu by ste mali znížiť svoj denný kalorický príjem. Najvhodnejšou potravinou je chudé mäso, ryby a šošovica.

Mohlo by vás zaujimať: Chcete sa ráno zobudiť o 1 kilo ľahšia? Stačí, ak vypijete tento nápoj hodinu pred spaním

50 rokov

Ak sa chcete vyhnúť ochoreniam, je dobré, ak sa zameriate práve na čerstvé a ľahšie stráviteľné potraviny. Vo vašom jedálničku by nemal chýbať losos, kozí syr a šaláty. Skúste tiež siahnuť po čiernom korení, či mletej paprike.

60 rokov a viac

Vo vašom veku by ste mali konzumovať čo najmenej spracovaných potravín a prijímať veľa vody. Ak nepatríte ku aktívnym ľuďom nepotrebujete vysoko kalorické jedlá, práve naopak. Snažte sa konzumovať veľa ovocia, hlavne hrušiek a jabĺk.