Týchto 5 potravín vám zníži riziko rakoviny: Odborníci na zdravú výživu sa zhodli v jednom
Kým vedci e lekári hľadajú liek, odborníci na zdravú výživu skúmajú stav ľudského organizmu na základe vplyvu zdravých potravín. Myslíte si, že dokáže potravina znížiť riziko rakoviny?
„Je úplne jasné, že jesť zdravú stravu a udržiavať si normálnu telesnú hmotnosť má obrovský vplyv na výskyt rakoviny v tele človeka,“ vyjadril sa odborník Evelyn H. Lauder.
Prečítajte si: Vitamín D je nepostrádateľný pre naše telo: Toto je 7 potravín, vďaka ktorým ho dostanete do tela, ak slnko nepomáha
Podľa odborníkov, by ste sa mali riadiť týmito pravidlami:
Udržať si zdravú váhu
Obezita je spojená s celým radom typov rakovín. Udržujte svoj index telesnej hmotnosti a cvičte pravidelne aspoň 30 minút 5-krát do týždňa. Môže to znížiť riziko rakoviny a zároveň zlepšiť váš zdravotný stav. Vážne ochorenie je čiastočne spôsobené aj nedostatkom fyzickej aktivity, nadváhou a zlým stravovacím návykom.
Doplniť ovocie a zeleninu
Naplňte svoj tanier poriadnou porciou zeleniny či ovocia. Tmavá listová zelenina ako brokolica, špenát, kel a rímsky šalát sú ideálnou prevenciou. Pôsobia ako antioxidanty a sú prospešné pre váš zdravotný stav.
Inšpirujte sa: Jarný C-etox pre vašu pleť: 5 TOP trikov, ako si s „céčkom“ na jar vyčistíte pleť a vyžehlíte vrásky
5 potravín, ktoré znížia riziko rakoviny:
Biela fazuľa
Je bohatá na vlákninu a spadá do skupiny strukovín, ktoré chránia bunky pred poškodením.
Jahody
Jahody a maliny obsahujú kyselinu ellagovú, ktorá môže deaktivovať karcinogény.
Hrozno
Červené a fialové odrody sú bohaté na látku, ktorá pomáha zastaviť nádor v tele.
Zelený čaj
Štúdie dokázali, že zelený čaj je svojimi antioxidačnými účinkami skvelým bojovníkom proti tejto chorobe.
Celozrné potraviny
Pšeničné chleby, vláknina, hnedá ryža a ovsené vločky obsahujú látky, ktoré môžu znížiť riziko.