Presunúť na hlavný obsah

Talianske bruschetty so sušenými paradajkami a pecorinom: Ľahká letná večera, ktorá poteší všetky zmysly

Recepty

Pripravte si chutnú a rýchlu večeru, ktorá zasýti a skvele sa hodí k poháru bieleho vína.

Na 8 porcií budete potrebovať: 

  • 250 g sušených paradajok
  • 1 ciabatta
  • 150 g pecorina
  • 150 g tvarohu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup:

Na panvičke orestujte zľahka sušené paradajky a dva strúčiky cesnaku. Tvaroh posoľte, okoreňte a pridajte zvyšný nastrúhaný cesnak. Dobre vymiešajte. Medzitým si opečte ciabattu na výpeku z paradajok do chrumkava.

Mohlo by vás zaujímať: Dokonalý letný dezert: Chrumkavý jahodový koláč s tvarohovou polevou

Na horúce kúsky nastrúhajte pecorino, pokvapkajte olivovým olejom. Natrite vrstvou tvarohu a na vrch poukladajte paradajky. Môžete ozdobiť rozmarínom. Dobrú chuť!