Presunúť na hlavný obsah

Dokonalý letný dezert: Chrumkavý jahodový koláč s tvarohovou polevou

Recepty

Ak si zvyknete robievať zmrzlinové tyčinky z jahodového koláča, potom si zamilujete aj tento recept. Pochúťka inšpirovaná jahodovým koláčom s nadýchanou tvarohovou polevou a chrumkavým stredom, tomu jednoducho nepoviete nie. Dokonalý letný dezert...

Na prípravu cesta potrebujete: 

200 g hladkej múky 

150 g kryštálového cukru

1 dcl vlažnej vody

1 dcl oleja

4 ks vajcia

1 vanilkový cukor

1 kypriaci prášok do pečiva

Mohlo by vás zaujmať: Rýchla jednohubka z lístkového cesta: Vyskúšajte fantastické, chrumkavé hviezdičky s lekvárom a orechmi

Na  tvarohovú polevu potrebujete: 

250 g mascarpone
250 g jemného tvarohu
1 vanilkový cukor
práškový cukor podľa chuti
šľahačka 33 percentná 
Ostatné ingrediencie: 
200 g maslové sušienky 
1 želatína Dr. Oetker
čerstvé jahody prekrojené na polovicu 

Postup prípravy: 

Najskôr si pripravíme cesto. Vajcia si oddelíme a žĺtka vymixujeme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme olej a vodu a premiešame. Potom pridáme preosiatu hladkú múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok do pečiva. Nakoniec si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a pridáme do prvej zmesi. Poriadne premiešame. Cesto vylejete na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie. pečieme pri teplote cca 185 stupňov Celzia cca 10 – 15 min. Skontrolujeme spajdľou, či je cesto prepečené. 

Čítajte tiež: Skvelý a rýchly letný dezert s ríbezľami: Na tomto si môžete pochutiť pri šálke kávy

Cesto necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku z mascarpone, tvarohu, vanilkového cukru, práškového cukru a vyšľahanej šľahačky. Môžeme mixovať všetko spolu alebo najskôr samostatne šľahačku. 

Zároveň si rozdrvíme maslové sušienky na malé časti. Menšiu časť krému rozotrieme po vychladnutom ceste. Na to rozsypeme rozdrvené maslové sušienky. Na sušienky poukladáme na polovicu prekrojené jahody, ktoré mierne zatlačíme do cesta. 

Následne si pripravíme želatínu Dr. Oetker podľa pokynov na obale. Tú rozlejeme po jahodách a necháme poriadne stuhnúť. 

Napokon rozotrieme na želatínu zvyšok tvarohovej nadýchanej plnky. 

Takto pripravený dezert necháme ešte aspoň na noc stuhnúť v chladničke. 

Neprehliadnite: Domáci čokoládový termix s ovocím: Svieža sladká pochúťka, ktorá vás schladí aj poteší

Dobrú chuť! 
 

- Najčítanejšie -