Skvelý a rýchly letný dezert s ríbezľami: Na tomto si môžete pochutiť pri šálke kávy
Sezónne ovocie ríbezle, tvaroh, lístkové cesto a rýchly a chutný dezert na letné posedenie pri káve je na svete. Ktoré ďalšie ingrediencie by ste nemali v tomto recepte vynechať?
Na prípravu budeme potrebovať:
500g lístkové cesto
Na plnku:
250g jemného tvarohu
250 g syru ricotta
1 ks vajce
100g hnedý trstinový cukor alebo iné obľúbené sladidlo, napríklad javorový sirup
1 vanilkový struk
3 PL Zlatého klasu
čierne alebo červené ríbezle
Mohlo by vás zaujímať: Letná smotanová torta so sezónnym ovocím: Dezert, ktorý nikdy nesklame
Postup prípravy:
Ak si viete a máte čas si pripraviť domáce lístkové cesto, dobre pre vás. Ak nie alebo nemáte práve čas, použite kúpené. Ríbezle odstopkujte, prepláchnite pod vodou a nechajte odkvapkať.
Lístkové cesto si rozvaľkáte na tenko, asi 3-4 mm. Potom z neho povykrajujete rovnaké obdĺžniky. Tie potom naukladáte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Všetky ostatné suroviny na plnku zmiešate a premeníte na tuhý krém. Za jednu PL potom rozotriete na každý obdĺžnik, do jeho stredu.
Čítajte tiež: Svieža panna cotta s domácimi figami: Oslaďte si leto chutným dezertom
Zvyšnú plnku dáte do cukrárskeho vrecka a po obvode obdĺžnika vytlačíte.
Stred každého obdĺžnika vyplníte čiernymi alebo červenými ríbezľami.
Malý tip: Ríbezle, keďže sú kyselkavé, môžete pokvapkať aj vaším obľúbeným sirupom.
Napokon pečieme pri 200 stupňoch asi 20 minút a skvelý, rýchly dezert, či sladké potešenie pri poobedňajšej káve je na svete.
Neprehliadnite: Domáci čerešňový cramble so škoricou a tvarohom: Sezónna pochúťka starých materí
Dobrú chuť!