Presunúť na hlavný obsah

Skvelý a rýchly letný dezert s ríbezľami: Na tomto si môžete pochutiť pri šálke kávy

Recepty

Sezónne ovocie ríbezle, tvaroh, lístkové cesto a rýchly a chutný dezert na letné posedenie pri káve je na svete. Ktoré ďalšie ingrediencie by ste nemali v tomto recepte vynechať?

Na prípravu budeme potrebovať: 

500g lístkové cesto

Na plnku: 

250g jemného tvarohu

250 g syru ricotta

1 ks vajce

100g hnedý trstinový  cukor alebo iné obľúbené sladidlo, napríklad javorový sirup 

1 vanilkový struk 

3 PL Zlatého klasu

čierne alebo červené ríbezle 

Mohlo by vás zaujímať: Letná smotanová torta so sezónnym ovocím: Dezert, ktorý nikdy nesklame

Postup prípravy: 

Ak si viete a máte čas si pripraviť domáce lístkové cesto, dobre pre vás. Ak nie alebo nemáte práve čas, použite kúpené. Ríbezle odstopkujte, prepláchnite pod vodou a nechajte odkvapkať. 

Lístkové cesto si rozvaľkáte na tenko, asi 3-4 mm. Potom z neho povykrajujete rovnaké obdĺžniky.  Tie potom naukladáte na plech vystlaný papierom na pečenie

Všetky ostatné suroviny na plnku zmiešate a premeníte na tuhý krém. Za jednu PL potom rozotriete na každý obdĺžnik, do jeho stredu. 

Čítajte tiež: Svieža panna cotta s domácimi figami: Oslaďte si leto chutným dezertom

Zvyšnú plnku dáte do cukrárskeho vrecka a po obvode obdĺžnika vytlačíte. 

Stred každého obdĺžnika vyplníte čiernymi alebo červenými ríbezľami

Malý tip: Ríbezle, keďže sú kyselkavé, môžete pokvapkať aj vaším obľúbeným sirupom

Napokon pečieme pri 200 stupňoch asi 20 minút a skvelý, rýchly dezert, či sladké potešenie pri poobedňajšej káve je na svete. 

Neprehliadnite: Domáci čerešňový cramble so škoricou a tvarohom: Sezónna pochúťka starých materí

Dobrú chuť!