Presunúť na hlavný obsah

Veľkonočný koláč inšpirovaný talianskou tradíciou: Jednoduchý recept ohúri svojou lahodnou chuťou

Recepty

Špeciálny recept, ktorý je tradičným receptom na Veľkú noc k nám prišiel z talianskej kuchyne. Lahodná chuť tohto koláča vás ohúri natoľko, že si tento recept s radosťou osvojíte.

Vyskúšajte veľkonočný koláč, ktorý je obľúbeným receptom v mnohých rodinách. Nenáročná príprava a nezameniteľná chuť si vás zaručene získa. 

Prečítajte si aj: Vanilkové venčeky, ktoré potešia vaše chuťové poháriky: Nadýchané cesto a sladučká chuť!

Ingrediencie: 

2 šálky hladkej múky
2 lyžice cukru
½ lyžičky soli
¼ lyžičky prášku do pečiva
¼ šálky masla
2 vajíčka

Plnka

1 taliansky syr ricotta
1 hrnček cukru
1 lyžica hladkej múky
4 vajcia
vanilkový a škoricový extrakt

Postup:

Zmes 

V miske zmiešajte múku, cukor, soľ a prášok do pečiva. Pridajte kocku masla a miešajte dovtedy, kým vám nevznikne zmes, ktorá pripomína malé hrudky. Následne pridajte vajcia a počkajte, kým sa zmes zvlhčí a vytvorí gule. Vytvorenú zmes zakryte obalom a nechajte v chladničke po dobu 1 hodiny. 

Plnka

Zmiešajte múku, cukor a syr ricotta do jednej misky. Pridajte soľ, vajcia a vymiešajte do hladka. Na záver pridajte vanilkový a škoricový extrakt, ktorý dodá koláču jedinečnú chuť. Vymiešanú plnku vylejte na zmes, ktorú už máte pripravenú. Pečte pri 150 stupňoch asi 55 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte so šľahačkou a posypaným práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť.

Mohlo by vás zaujímať: Špagety s lahodnou kokosovo-arašidovou omáčkou: Túto chuť musíte spoznať