Mrkvová torta, o akej sa vám ani nesnívalo: Toto jednoducho musíte vyskúšať
Sladký koláč zo zeleniny? No a čo. Nebudete veriť, kým sa sami nepresvedčíte o tom, že tento dezert patrí medzi tie najlahodnejšie a najobľúbenejšie zároveň.
Suroviny:
250 g nastrúhanej mrkvy
250g hnedého cukru
180 g hladkej múky
180 g pomletých orechov
250 g mascarpone
1PL kypriaceho prášku
4ks vajec
1PL škorice
1/2 ČJ zázvoru
1ks pomaranča (resp. šťava z neho)
Neprehliadnite: Vynikajúci čokoládový cheesecake, ktorému neodoláte!
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180 °C a medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami z vajec. Múku zase zmiešame s kypriacim práškom, pridáme zázvor, orechy, škoricu a pomarančovú šťavu. Všetko spolu zmiešame. Vystelieme si tortovú formu papierom na pečenie. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Ošúpeme a umyjeme si tiež mrkvu, nastrúhame ju a pridáme s penou z bielok k cestu. Všetko premiešame a vlejeme do tortovej zmesi. Uhladíme a pečieme po dobu asi 50 minút. 250 g mascarpone a práškový cukor si vyšľaháme ako krém a potrieme upečená koláč. Dozdobíme orechmi a môžeme aj nastrúhanou pomarančovou kôrou.
Náš tip: Palacinky s višňami a čokoládou: Tieto sladké taštičky sú neodolateľné
Dobrú chuť!