Naučíme vás, ako sa robia pravé čokoládové „donuts“: Mňam, toto musíte vyskúšať
Najlepšie šišky sú tie, ktoré sú nepravidelné a zanechávajú stopu od ručnej práce. Pravé domáce americké „donuts“ s množstvom čokolády.
Ingrediencie:
Cesto:
500 g hladkej múky
70g hnedého kryštálového cukru
300 ml plnotučného mlieka
sušené droždie
2ks citrónov (na citrónovú kôru)
olej
soľ
Neprehliadnite: Oslaďte si život po francúzsky: Vybrali sme pre vás top miesta aj recept, ktoré musíte vyskúšať
Poleva (závisí od druhu polevy, akú chcete):
Citrónová
Čokoládová
Škoricová
Postup:
Mlieko vylejeme do hrnca a na miernom ohni ohrievame, pridáme lyžicu cukru, múky a rozdrobené droždie. Do kvásku potom pridáme zvyšok cukru, múky, štipku soli, maslo a obidve citrónové kôry. Vyvaľkáme hladké cesto, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne hodinu.
Cesto následne rozdelíme na približne 25 ks a vytvoríme z nich malé placky, ktoré dáme na vymastený plech a necháme vykysnúť. Cesto dvojnásobí svoj objem. Potom vareškou vydlabeme v strede dieru. Na panvici potretej olejom potom smažíme jednotlivé šišky.
Potom už nám zostáva len poleva. Môžeme urobiť viacero odlišných šišiek. Buď zmiešame citrónovú štavu s práškovým cukrom alebo namočíme do čokolády rozpustenej s maslom. Môžeme posypať cukrárskymi ozdobami, nasekanými mandľami alebo orieškami.
Sladké maškrtenie želáme!
Vyskúšajte tiež tieto recepty: