Famózny jablkový koláč starej mamy: Táto jesenná pochúťka vás prekvapí na plnej čiare!
Mňam! Na dlhé jesenné večery neexistuje nič lepšie ako poctivý jablkový koláč. Nechajte sa nami inšpirovať a určite nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
40 dekagramov hladkej múky
1⁄2 balíčka kypriaceho prášku
10 dekagramov práškového cukru
2 polievkové lyžice mlieka
2 vajíčka
1 kilogram jabĺk
1⁄2 balíčka vanilkového cukru, mletá škorica na posypanie
Prečítajte si: Najkrajší cheesecake, aký sme videli: Čokoládovo-malinový skvost si takto pripravíte sami doma
Postup:
Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme ešte dve lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely. Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech. Na cesto dáme nastrúhané jablká, posypeme vanielkovým a kryštálovým cukrom a škoricou. Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame. Prajeme dobrú chuť!
Mohlo by vás zaujímať: Nedeľná klasika: Vynikajúce pečené kurča na netradičný spôsob