Sladká dobrota, ktorá si podmaní každého. Pripravte si nadýchaný krémeš v pohodlí domova
Krémeš je ideálnou voľbou pre milovníkov koláčikov, ale aj pre tých, ktorí k sladkým neinklinujú. Základom je správne pripravená plnka, ktorá vás prenesie do luxusnej cukrárne - a to aj napriek tomu, že budete sedieť doma.
Potrebujete:
- 500g lístkového cesta
- 500ml smotany na šľahanie
- 4ks vajíčok
- 3 balíčky vanilinového cukru
- 3PL kryštálového cukru
- 2 balíčky Zlatého klasu
- 1l mlieka
- práškový cukor
Prečítajte si: Proteínové guličky ako dezert, ktorý vyrovná vašu nutričnú hladinu. Pripravíte si ho zo základných ingrediencií
Postup:
Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Každú z nich poriadne rozvaľkáme. Vzniknuté platy ''popicháme'' vidličkou a necháme piecť vo vopred prehriatej rúre na 220 stupňoch približne 10 minút.
Medzitým si rozdelíme vajíčka na žĺtky a bielky a bielky následne vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom na tuhý sneh. V hrnci si zatiaľ pripravíme mlieko, ku ktorému pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor, Zlaté klasy a následne žĺtky. Vznikne nám hustý puding, ku ktorému postupne primiešavame sneh z bielkov. Vzniknutý krém nanesieme na upečený plát lístkového cesta a necháme vychladnúť.
Do smotany na šľahanie pridáme posledný vanilkový cukor a poriadne vyšľaháme. Túto penu nanesieme na puding a prikryjeme druhým plátom upečeného lístkového cesta. Koláčik odložíme do chladničky minimálne na dve-tri hodiny. Podľa chuti ho môžeme posypať práškovým cukrom a dochutiť ovocím či mätou. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Sacherova torta v pohodlí vašej kuchyne. Pripravte si ju vo vegánskej verzii