Sladké donuty v o čosi ľahšej verzii. Pripravte si ich s príchuťou lahodného jogurtu
Jedli sme ich už všetci - a zatiaľ čo sa zdajú niektorým príliš sladké, iní sa ich chuti nevedia nabažiť. Vyskúšali ste ich však v jogurtovej verzii?
Potrebujete:
- 2čl kypriaceho prášku
- 270g hladkej múky
- 250g jogurtu
- 100g krupicového cukru
- 3 vajíčka
- 2pl rozpusteného masla
- 1,5pl slnečnicového oleja
- vanilkový lusk
- 200g práškového cukru
- citrón
- štipka soli
Prečítajte si: Netradičné, no chutné. Pripravte si matcha knedlíčky plnené lahodnými slivkami
Postup:
V jednej mise zmiešajte kypriaci prášok, múku a štipku soli - v druhej zasa žĺtky, jogurt, rozpustené maslo, krupicový cukor a semienka z vanilkového cukru. Suché ingrediencie pridajte do modrých a hladké cesto, ktoré vám miešaním vzniklo, vypracujte. Medzitým si papier na pečenie posypte múkou, následne naň dajte vzniknutú zmes, ktorú môžete tiež ''pomúčniť''. Prikryjte ju ďalším kusok kusom papiera a cesto vyvaľkajte.
Keď je jeho výška približne centimetrová, odstráňte papier a začnite vykrájať kruhy podľa vlastného uváženia a preferencie. Na panvici si zatiaľ pripravíme olej, na ktorom budeme donuty smažiť.
Na záver si vyšľaháme práškový cukor a nastrúhanou kôrou citróna, približne 2dl vody a štipkou soli pre zvýraznenie chuti. Ak sa vám zdá poleva príliš riedka, pokojne do nej dajte viac cukru.