Presunúť na hlavný obsah

Sladké donuty v o čosi ľahšej verzii. Pripravte si ich s príchuťou lahodného jogurtu

Recepty

Jedli sme ich už všetci - a zatiaľ čo sa zdajú niektorým príliš sladké, iní sa ich chuti nevedia nabažiť. Vyskúšali ste ich však v jogurtovej verzii?

Potrebujete: 

  • 2čl kypriaceho prášku
  • 270g hladkej múky
  • 250g jogurtu
  • 100g krupicového cukru
  • 3 vajíčka
  • 2pl rozpusteného masla
  • 1,5pl slnečnicového oleja
  • vanilkový lusk
  • 200g práškového cukru
  • citrón
  • štipka soli

Prečítajte si: Netradičné, no chutné. Pripravte si matcha knedlíčky plnené lahodnými slivkami

Postup:

V jednej mise zmiešajte kypriaci prášok, múku a štipku soli - v druhej zasa žĺtky, jogurt, rozpustené maslo, krupicový cukor a semienka z vanilkového cukru. Suché ingrediencie pridajte do modrých a hladké cesto, ktoré vám miešaním vzniklo, vypracujte. Medzitým si papier na pečenie posypte múkou, následne naň dajte vzniknutú zmes, ktorú môžete tiež ''pomúčniť''. Prikryjte ju ďalším kusok kusom papiera a cesto vyvaľkajte. 

Keď je jeho výška približne centimetrová, odstráňte papier a začnite vykrájať kruhy podľa vlastného uváženia a preferencie. Na panvici si zatiaľ pripravíme olej, na ktorom budeme donuty smažiť.

Na záver si vyšľaháme práškový cukor a nastrúhanou kôrou citróna, približne 2dl vody a štipkou soli pre zvýraznenie chuti. Ak sa vám zdá poleva príliš riedka, pokojne do nej dajte viac cukru.