Presunúť na hlavný obsah

Vegetariánsky burger dokáže nahradiť aj ten mäsový. Stačí si ho správne pripraviť

Recepty

Milovníci mäsa sa svojho stravovania odmietajú vzdať. Faktom však je, že práve zeleninou môžete dosiahnuť chuť, o akej sa vám ani len nesnívalo. Ako na to?

Potrebujeme:

  • 2 varené cvikly
  • 1/2 šálky uvarenej quinoy
  • 3PL celozrnnej múky
  • citrónová šťava
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • vajíčko
  • soľ, štipka čili korenia
  • ľanové semienka
  • celozrnné žemle
  • červená cibuľa
  • avokádo
  • paradajka
  • šalátové listy
  • dresing podľa chuti

Prečítajte si: Pripravte si cestoviny podľa Jamieho Oliviera. Potrebujete na to len základné ingrediencie

Postup:

Predvarenú cviklu si ošúpeme a rozkrájame na kúsky. Spolu s quinnou, vajíčkom, nadrobno nakrájaným cesnakom a lyžičkou ľanových seminieok ju rozmixujeme, pridáme celozrnnú múku a citrónovú šťavu (podľa vlastného uváženia). Všetko spolu zmiešame a postupne okoreníme hotovú zmes podľa vlastnej chuti. 

Vytvoríme si štyri základy - placky, ktoré budú suplovať úlohu mäsa. Uložíme ich na plech vystlaným papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť približne na 15 minút na 180 stupňoch. Medzitým si môžeme žemle opiecť, potrieť ľubovoľným dresingom a navrstviť zeleninou. Dobrú chuť!