Vegetariánsky burger dokáže nahradiť aj ten mäsový. Stačí si ho správne pripraviť
Milovníci mäsa sa svojho stravovania odmietajú vzdať. Faktom však je, že práve zeleninou môžete dosiahnuť chuť, o akej sa vám ani len nesnívalo. Ako na to?
Potrebujeme:
- 2 varené cvikly
- 1/2 šálky uvarenej quinoy
- 3PL celozrnnej múky
- citrónová šťava
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- vajíčko
- soľ, štipka čili korenia
- ľanové semienka
- celozrnné žemle
- červená cibuľa
- avokádo
- paradajka
- šalátové listy
- dresing podľa chuti
Prečítajte si: Pripravte si cestoviny podľa Jamieho Oliviera. Potrebujete na to len základné ingrediencie
Postup:
Predvarenú cviklu si ošúpeme a rozkrájame na kúsky. Spolu s quinnou, vajíčkom, nadrobno nakrájaným cesnakom a lyžičkou ľanových seminieok ju rozmixujeme, pridáme celozrnnú múku a citrónovú šťavu (podľa vlastného uváženia). Všetko spolu zmiešame a postupne okoreníme hotovú zmes podľa vlastnej chuti.
Vytvoríme si štyri základy - placky, ktoré budú suplovať úlohu mäsa. Uložíme ich na plech vystlaným papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť približne na 15 minút na 180 stupňoch. Medzitým si môžeme žemle opiecť, potrieť ľubovoľným dresingom a navrstviť zeleninou. Dobrú chuť!