Ovsená kaša je skvelým nápadom na raňajky. Ako si ju však pripraviť správne?
Je mimoriadne zdravá a pokiaľ sa pripraví správne, aj chutná. Ovsená kaša nezaťaží žalúdok, no zároveň zasýti a dodá potrebnú energiu. Ako teda na to?
Potrebujete:
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
- malú lyžičku masla
- štipka soli
- ovocie podľa vlastného výberu
- štipku škorice
- kakao
- podľa chuti med
Prečítajte si: Nielen v nápojoch, ale aj v jedlách. Pripravte si ľahký cheesecake z matche
Postup:
Mlieko si prelejeme do malého hrnca a následne doň pridáme ovsené vločky, ktoré dochutíme štipkou soli. Tá podčiarkuje chuť, a tak si dávame pozor na to, aby sme to s ňou neprehnali. Varíme približne 5 minút. Keď sa nám zdá kaša príliš hustá, prilejeme o trochu viac mlieka.
Hotovú kašu zjemníme maslom a premiešame. Podľa vlastnej chuti si ju dochutíme škoricou, medom a kakaom. Na záver doplníme ovocie, ku ktorému môžeme pridať kokos. Dobrú chuť!