Presunúť na hlavný obsah

Ovsená kaša je skvelým nápadom na raňajky. Ako si ju však pripraviť správne?

Recepty

Je mimoriadne zdravá a pokiaľ sa pripraví správne, aj chutná. Ovsená kaša nezaťaží žalúdok, no zároveň zasýti a dodá potrebnú energiu. Ako teda na to?

Potrebujete: 

  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • malú lyžičku masla
  • štipka soli
  • ovocie podľa vlastného výberu
  • štipku škorice
  • kakao
  • podľa chuti med

Prečítajte si: Nielen v nápojoch, ale aj v jedlách. Pripravte si ľahký cheesecake z matche

Postup:

Mlieko si prelejeme do malého hrnca a následne doň pridáme ovsené vločky, ktoré dochutíme štipkou soli. Tá podčiarkuje chuť, a tak si dávame pozor na to, aby sme to s ňou neprehnali. Varíme približne 5 minút. Keď sa nám zdá kaša príliš hustá, prilejeme o trochu viac mlieka. 

Hotovú kašu zjemníme maslom a premiešame. Podľa vlastnej chuti si ju dochutíme škoricou, medom a kakaom. Na záver doplníme ovocie, ku ktorému môžeme pridať kokos. Dobrú chuť!