Svieža panna cotta s domácimi figami: Oslaďte si leto chutným dezertom
Na leto sú rýchle a ľahké dezerty ako stvorené. A presne taká je aj panna cotta s figami. Potešte svoje chuťové poháriky absolútne skvelou kombináciou sviežosti a sladkého aspektu.
Budeme potrebovať:
- 6 plátkov želatíny
- 750 ml smotany na šľahanie 33%
- 80 g kryštálového cukru
- domáce figy
- javorový sirup
Neprehliadnite: Kysnuté rožky troch chutí - na víkendový stôl
Postup:
Začíname želatínou, ktorú namočíme do studenej vody a necháme napučať. Smotanu vylejeme do hrnčeka, pridáme pomaličky cukor a zohrejeme. Dávame však pozor, smotana nám nesmie vrieť. Následne v nej vymiešame napučanú želatínu. Zmes príliš nešľaháme, aby sme ju neprešľahali. Potom ju precedíme a nalejeme do pripravených pohárikov. Necháme najprv vychladnúť pri izbovej teplote a po 30 minútach vložíme na pár hodín stuhnúť do chladničky.
Mohlo by vás zaujímať: Nadýchané tvarohovo-lekvárové buchty: Skúste pridať jednu ingredienciu, aby vydržali dlho čerstvé
Počas chladenia panna cotty si figy nakrájame na plátky a spolu s javorovým sirupom ich zľahka zohrejeme na panvici. Takto pripravenými figami dozdobíme hotový dezert.