Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si stredomorskú špecialitu doma: Slávky na víne s maslovou omáčkou sú skutočnou delikatesou

Recepty

K letu akosi prirodzene patria ľahšie jedlá. Ak patríte medzi milovníčky stredomorskej kuchyne, teraz si prídete na svoje.

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

  • 1,5 kg slávok
  • olivový olej
  • 0,5l vína
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 g masla 
  • 3 menšie šalotky
  • zopár cherry paradajok
  • rozmarín
  • soľ 
  • čierne korenie
  • petržleňová vňaťka

Mohlo by vás zaujímať: Nadýchané tvarohovo-lekvárové buchty: Skúste pridať jednu ingredienciu, aby vydržali dlho čerstvé

POSTUP:

Slávky namočíme na 10 minút do vlažnej vody. Medzitým si orestujeme šalotku s cesnakom na olivovom oleji. Pridáme paradajky. Potom zalejeme vínom, necháme zovrieť a vložíme slávky s rozmarínom. Podusíme 5-8 minút, kým sa slávky neotvoria. Primiešame maslo, osolíme a okoreníme podľa chuti.