Pripravte si stredomorskú špecialitu doma: Slávky na víne s maslovou omáčkou sú skutočnou delikatesou
K letu akosi prirodzene patria ľahšie jedlá. Ak patríte medzi milovníčky stredomorskej kuchyne, teraz si prídete na svoje.
ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
- 1,5 kg slávok
- olivový olej
- 0,5l vína
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g masla
- 3 menšie šalotky
- zopár cherry paradajok
- rozmarín
- soľ
- čierne korenie
- petržleňová vňaťka
Mohlo by vás zaujímať: Nadýchané tvarohovo-lekvárové buchty: Skúste pridať jednu ingredienciu, aby vydržali dlho čerstvé
POSTUP:
Slávky namočíme na 10 minút do vlažnej vody. Medzitým si orestujeme šalotku s cesnakom na olivovom oleji. Pridáme paradajky. Potom zalejeme vínom, necháme zovrieť a vložíme slávky s rozmarínom. Podusíme 5-8 minút, kým sa slávky neotvoria. Primiešame maslo, osolíme a okoreníme podľa chuti.