Jednoduchý a rýchly krémeš, ktorý si zamilujete: Stačí vám lístkové cesto, vanilkový puding a šľahačka
Ľahký, rýchly a neuveriteľne chutný krémeš, ktorý môžete smelo naservírovať hosťom ako dezert. Stačia vám k tomu tri hlavné ingrediencie a môžete sa pustiť do jeho prípravy.
Na prípravu potrebujete:
2 mrazené alebo chladené lístkové cestá
Na krém potrebujete:
1 l plnotučného mlieka
2 ks Zlatý klas
2 žĺtky
4 PL polohrubá múka
150 g práškového alebo trstinového hnedého cukru
200 g maslo
2 PL rum
500 ml smotana na šľahanie
Mohlo by vás zaujímať: Skvelý a rýchly letný dezert s ríbezľami: Na tomto si môžete pochutiť pri šálke kávy
Postup prípravy:
Najskôr si uvaríme hustejší pudingový krém z mlieka, Zlatých klasov, žĺtkov, múky a necháme ho vychladnúť.
Potom si vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým alebo hnedým trstinovým cukrom, pridáme puding a dochutíme rumom.
Hneď potom si vyšľaháme šľahačku s cukrom a prípadne vanilínovým cukrom.
Čítajte tiež: Recept: Krémešové trojuholníky s čerstvou figou
Na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený maslom a vysypaný múkou, si preložíme vopred predvaľkané lístkové cesto. Naň potom rozotrieme vyšľahaný pudingový krém, potom vyšľahanú šľahačku.
Všetko pekne uhladíme a na krém preložíme pomocou valčeka aj druhý plát vopred predvaľkaného lístkového cesta.
Takto pripravený dezert dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň posypeme práškovým cukrom, nakrájame na kocky a ponúkneme hosťom aj sebe.
Neprehliadnite: Tiramisu recept: Jednoduchý postup na zákusok, ktorý milujeme všetci
Dobrú chuť!