Presunúť na hlavný obsah

Jednoduchý a rýchly krémeš, ktorý si zamilujete: Stačí vám lístkové cesto, vanilkový puding a šľahačka

Recepty

Ľahký, rýchly a neuveriteľne chutný krémeš, ktorý môžete smelo naservírovať hosťom ako dezert. Stačia vám k tomu tri hlavné ingrediencie a môžete sa pustiť do jeho prípravy.

Na prípravu potrebujete: 

2 mrazené alebo chladené lístkové cestá

Na krém potrebujete: 

1 l plnotučného mlieka
2 ks Zlatý klas 
2 žĺtky
4 PL polohrubá múka
150 g práškového alebo trstinového hnedého cukru 
200 g maslo
2 PL rum
500 ml smotana na šľahanie 

Mohlo by vás zaujímať: Skvelý a rýchly letný dezert s ríbezľami: Na tomto si môžete pochutiť pri šálke kávy

Postup prípravy: 

Najskôr si uvaríme hustejší pudingový krém z mlieka, Zlatých klasov, žĺtkov, múky a necháme ho vychladnúť. 

Potom si vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým alebo hnedým trstinovým cukrom, pridáme puding a dochutíme rumom. 

Hneď potom si vyšľaháme šľahačku s cukrom a prípadne vanilínovým cukrom. 

Čítajte tiež: Recept: Krémešové trojuholníky s čerstvou figou

Na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený maslom a vysypaný múkou, si preložíme vopred predvaľkané lístkové cesto. Naň potom rozotrieme vyšľahaný pudingový krém, potom vyšľahanú šľahačku. 

Všetko pekne uhladíme a na krém preložíme pomocou valčeka aj druhý plát vopred predvaľkaného lístkového cesta

Takto pripravený dezert dáme na noc do chladničky. 

Na druhý deň posypeme práškovým cukrom, nakrájame na kocky a ponúkneme hosťom aj sebe. 

Neprehliadnite: Tiramisu recept: Jednoduchý postup na zákusok, ktorý milujeme všetci

Dobrú chuť!