Jednoduchý, sladký recept ako príprava na Vianoce. Pripravte si Pavlovu tortu
O nadýchanom, jemnom koláčiku sme už počuli azda všetci. Aj keď vyzerá mimoriadne náročné, faktom je, že jeho príprava je ľahšia, než sa zdá.
Potrebujete:
- 420g kryštálového cukru
- 250ml smotany na šľahanie
- 250g mascarpone
- 7 vaječných bielkov
- 6PL vaječného koňaku
- 2PL práškového cukru
- 2 balíčky práškovej smotany
- 1KL citrónovej kôry
- štipku soli na zvýraznenie chuti
- ovocie podľa chuti
Postup:
Na papiere na pečenie si s pomocou nádoby na tortu nakreslíte dva kruhy, jeden väčší, druhý približne o 3cm menší. Následne ich položíte na dva plechy, ktoré vložíte do rúry vyhriatej na 140 stupňov.
Bielka zatiaľ šľahajte v miske so štipkou soli. Postupne pridávajte cukor a šľahajte, až kým pena nie je hustá. Pomocou stierky bielka navrstvite na nakreslené kruhy a nechajte piecť 35 minút. Po uplynutí času znížte teplotu na 100 stupňov a nechajte piecť s jemne pootvorenými dvierkami.
Práškovú šľahačku vyšľahajte v smotane, zatiaľ čo mascarpone premiešajte v inej miske s cukrom, vaječným koňakom a citrónovou kôrou. Všetko dokopy následne zmiešajte - čím vám vznikne krém. Väčšou časťou krému potrite prvý korpus, na ktorý naukladajte ovocie. Na to položte ďalší a dotvorte.
Neprehliadnite: Sladká dobrota, ktorá si podmaní každého. Pripravte si nadýchaný krémeš v pohodlí domova