Presunúť na hlavný obsah

Jednoduchý, sladký recept ako príprava na Vianoce. Pripravte si Pavlovu tortu

Recepty

O nadýchanom, jemnom koláčiku sme už počuli azda všetci. Aj keď vyzerá mimoriadne náročné, faktom je, že jeho príprava je ľahšia, než sa zdá.

Potrebujete:

  • 420g kryštálového cukru
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 250g mascarpone
  • 7 vaječných bielkov
  • 6PL vaječného koňaku
  • 2PL práškového cukru
  • 2 balíčky práškovej smotany
  • 1KL citrónovej kôry
  • štipku soli na zvýraznenie chuti
  • ovocie podľa chuti

Postup:

Na papiere na pečenie si s pomocou nádoby na tortu nakreslíte dva kruhy, jeden väčší, druhý približne o 3cm menší. Následne ich položíte na dva plechy, ktoré vložíte do rúry vyhriatej na 140 stupňov.

Bielka zatiaľ šľahajte v miske so štipkou soli. Postupne pridávajte cukor a šľahajte, až kým pena nie je hustá. Pomocou stierky bielka navrstvite na nakreslené kruhy a nechajte piecť 35 minút. Po uplynutí času znížte teplotu na 100 stupňov a nechajte piecť s jemne pootvorenými dvierkami.

Práškovú šľahačku vyšľahajte v smotane, zatiaľ čo mascarpone premiešajte v inej miske s cukrom, vaječným koňakom a citrónovou kôrou. Všetko dokopy následne zmiešajte - čím vám vznikne krém. Väčšou časťou krému potrite prvý korpus, na ktorý naukladajte ovocie. Na to položte ďalší a dotvorte.

Neprehliadnite: Sladká dobrota, ktorá si podmaní každého. Pripravte si nadýchaný krémeš v pohodlí domova