Presunúť na hlavný obsah

Vanilkové rožky ako obľúbená dobrota tohto obdobia. Podľa tohto ľahkého receptu ich zvládne pripraviť každý

Recepty

Ak ste dostali chuť na vianočné pečivo už o o čosi skôr, pustite sa do vypekania. Začať môžete najmä obľúbenými vanilkovými rožkami, ktorých sa hádam ani nedá prejesť.

Potrebujete:

  • 300g hladkej múky
  • 250g masla (alebo Palmarín, Hera)
  • 150g mletých vlašských orechov
  • 150g práškového cukru
  • 3ks vanilkového cukru

Postup:

Maslo necháme zmäknúť a následne z neho, hladkej múky, vlašských orechov a približne 100g práškového cukru vypracujeme cesto. To zabalíme do fólie a necháme v chladničke odstáť aspoň hodinu. Po vybratí si z cesta vytvarujeme dlhšie šúľky, ktoré ohneme a vytvoríme z nich tým pádom rožteky. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme piecť približne 20 minút pri 150 stupňoch. Po upečení ich necháme trochu vychladnúť a obalíme ich v zmesi zvyšného práškového a vanilkové cukru. Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Varené víno ako predzvesť zimného obdobia. Viete si ho však pripraviť správne?