Vanilkové rožky ako obľúbená dobrota tohto obdobia. Podľa tohto ľahkého receptu ich zvládne pripraviť každý
Ak ste dostali chuť na vianočné pečivo už o o čosi skôr, pustite sa do vypekania. Začať môžete najmä obľúbenými vanilkovými rožkami, ktorých sa hádam ani nedá prejesť.
Potrebujete:
- 300g hladkej múky
- 250g masla (alebo Palmarín, Hera)
- 150g mletých vlašských orechov
- 150g práškového cukru
- 3ks vanilkového cukru
Postup:
Maslo necháme zmäknúť a následne z neho, hladkej múky, vlašských orechov a približne 100g práškového cukru vypracujeme cesto. To zabalíme do fólie a necháme v chladničke odstáť aspoň hodinu. Po vybratí si z cesta vytvarujeme dlhšie šúľky, ktoré ohneme a vytvoríme z nich tým pádom rožteky. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme piecť približne 20 minút pri 150 stupňoch. Po upečení ich necháme trochu vychladnúť a obalíme ich v zmesi zvyšného práškového a vanilkové cukru. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Varené víno ako predzvesť zimného obdobia. Viete si ho však pripraviť správne?