Presunúť na hlavný obsah

Varené víno ako predzvesť zimného obdobia. Viete si ho však pripraviť správne?

Recepty

Jeho výrazná vôňa už rozvoniava ulicami miest. Pre tých, ktorý si ho však radi doprajú v pohodlí domova, prinášame overený recept.

Potrebujete: 

  • 500ml červeného vína
  • 6ks klinčekov
  • 2ks badiánu
  • celú škoricu
  • pomaranč
  • kryštálový cukor

Postup:

Zoberieme si pomaranč - pozor, mal by byť chemicky neošetrovaný a poriadne ho aj so šupkou umyjeme. Následne z neho odkrojíme dva plátky, do ktorých zapichneme klinčeky. Zo zvyšku vytlačíme šťavu. 

Pomaranč a pomarančovú šťavu dáme do hrnca spolu so škoricou, badiánom a vínom. Pridáme cukor podľa chuti a druhu vína (osladíme najmä v prípade suchého vína). Zahrievame na miernom ohni a tesne predtým, ako sa začne variť ho odstavíme. Horúce víno môžeme ešte pár minút nechať "odležať", aby sa zintenzívnila chuť korenín. Následne nalejeme do pohárov a podávame teplé. Nazdravie!

Neprehliadnite: Pomázanky ako rýchly snack, ktorý zasýti. Pripravte si ich už za pár minút