Varené víno ako predzvesť zimného obdobia. Viete si ho však pripraviť správne?
Jeho výrazná vôňa už rozvoniava ulicami miest. Pre tých, ktorý si ho však radi doprajú v pohodlí domova, prinášame overený recept.
Potrebujete:
- 500ml červeného vína
- 6ks klinčekov
- 2ks badiánu
- celú škoricu
- pomaranč
- kryštálový cukor
Postup:
Zoberieme si pomaranč - pozor, mal by byť chemicky neošetrovaný a poriadne ho aj so šupkou umyjeme. Následne z neho odkrojíme dva plátky, do ktorých zapichneme klinčeky. Zo zvyšku vytlačíme šťavu.
Pomaranč a pomarančovú šťavu dáme do hrnca spolu so škoricou, badiánom a vínom. Pridáme cukor podľa chuti a druhu vína (osladíme najmä v prípade suchého vína). Zahrievame na miernom ohni a tesne predtým, ako sa začne variť ho odstavíme. Horúce víno môžeme ešte pár minút nechať "odležať", aby sa zintenzívnila chuť korenín. Následne nalejeme do pohárov a podávame teplé. Nazdravie!
Neprehliadnite: Pomázanky ako rýchly snack, ktorý zasýti. Pripravte si ich už za pár minút