Avokádový chlebík ako dokonalá voľba raňajok. Delikatesu máte hotovú už za pár minút
Je mimoriadne chutné a k tomu zdravé. Avokádo sa nenadrmo nazýva superpotravinou, ktorú by sme mali konzumovať na pravidelnej báze. Čo tak dopriať si ho práve na raňajky?
Potrebujete:
- 4 krajce ražného chleba
- 2 veľké vajíčka z voľného výbehu
- väčšie zrelé avokádo
- slnečnicové semienka (olúpané)
- ocot
- citrón
- soľ
- tekvicový olej
- čili podľa chuti
Prečítajte si: Pomázanky ako rýchly snack, ktorý zasýti. Pripravte si ich už za pár minút
Postup:
V menšom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej pridáme štipku soli a pár kvapiek octu. Vajíčka necháme zatiaľ odstáť, kým nedosiahnu izbovú teplotu a následne ich vložíme do vriacej vody. Varíme ich približne 9 minút. Po uvarení ich schladíme prúdom studenej vody, necháme vychladnúť a potom ich olúpeme.
V druhej mise si zatiaľ pripravíme avokádo. Rozpolíme ho na polovicu a pomocou lyžičky vydlabeme vnútro, ku ktorému v mise pridáme štipku čili, soli a pár kvapiek citrónovej šťavy. Chlebík si zatiaľ nakrájame na krajce, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na približne 3 minúty. Ešte horúce ich pokvapkáme olivovým olejom, natrieme avokádom a na vrch naukladáme vajíčka nakrájané na kolieska. Na záver opečieme vylúpané slnečnicové semienka na suchej panvici a posypeme nimi chlebíky. Servírujeme hneď.
Neprehliadnite: Ovsená kaša je skvelým nápadom na raňajky. Ako si ju však pripraviť správne?