Presunúť na hlavný obsah

Avokádový chlebík ako dokonalá voľba raňajok. Delikatesu máte hotovú už za pár minút

Recepty

Je mimoriadne chutné a k tomu zdravé. Avokádo sa nenadrmo nazýva superpotravinou, ktorú by sme mali konzumovať na pravidelnej báze. Čo tak dopriať si ho práve na raňajky?

Potrebujete:

  • 4 krajce ražného chleba
  • 2 veľké vajíčka z voľného výbehu
  • väčšie zrelé avokádo
  • slnečnicové semienka (olúpané)
  • ocot
  • citrón
  • soľ
  • tekvicový olej
  • čili podľa chuti

Prečítajte si: Pomázanky ako rýchly snack, ktorý zasýti. Pripravte si ich už za pár minút

Postup:

V menšom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej pridáme štipku soli a pár kvapiek octu. Vajíčka necháme zatiaľ odstáť, kým nedosiahnu izbovú teplotu a následne ich vložíme do vriacej vody. Varíme ich približne 9 minút. Po uvarení ich schladíme prúdom studenej vody, necháme vychladnúť a potom ich olúpeme. 

V druhej mise si zatiaľ pripravíme avokádo. Rozpolíme ho na polovicu a pomocou lyžičky vydlabeme vnútro, ku ktorému v mise pridáme štipku čili, soli a pár kvapiek citrónovej šťavy. Chlebík si zatiaľ nakrájame na krajce, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na približne 3 minúty. Ešte horúce ich pokvapkáme olivovým olejom, natrieme avokádom a na vrch naukladáme vajíčka nakrájané na kolieska. Na záver opečieme vylúpané slnečnicové semienka na suchej panvici a posypeme nimi chlebíky. Servírujeme hneď.

Neprehliadnite: Ovsená kaša je skvelým nápadom na raňajky. Ako si ju však pripraviť správne?