Vegánske crinkles ako dobrota Vianoc. Pripravte si ich bez toho, aby boli suché
Ak rozmýšľate nad zdravšou verziou obľúbených vianočných dobrôt, ponúkame vám nenáročný recept podľa najznámejšej slovenskej vegánky Nikolety Kováčovej, ktorá je tiež známa fanúšikom ako Surová dcérka.
Potrebujete:
- 250g hladkej pšeničnej múky
- 270g kryštýlového cukru
- 195g jablkového pyré
- 100g repkového oleja
- 90g holandského kakaa
- 80g nasekanej horkej čokolády
- múčkový cukor na obaľovanie
- kypriaci prášok
- mletú vanilku
- štipku soli
Postup:
Vo väčšej mise si zmiešajte hladkú múku, cukor, kakao, približne čajovú lyžičku kypriaceho prášku, štipku soli, vanilku a aj kúsky čokolády. Do menšej misky si zatiaľ zmiešajte jablkové pyré a repkový olej. Následne tieto dve ingrediencie vlejte do prvej misy a všetko spolu premiešajte. Vzniknuté cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky na minimálne dve hodiny.
Po odležaní vyhrejte rúru na 180 stupňov. Z cesta si zatiaľ odoberajte malé kúsky a z každého z nich vytvarujte guličku. Tie potom obaľte v kryštálovom cukre a následne v múčkovom cukre. Vrstva by mala byť hrubšia, aby sa cukor neroztopil. Pečieme približne 10 minút. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Sladké donuty v o čosi ľahšej verzii. Pripravte si ich s príchuťou lahodného jogurtu