Presunúť na hlavný obsah

Tour de cukrárne: Najlepšie koláče, najkvalitnejšia čokoláda a malé hriešnosti, ktoré si skrátka treba občas dopriať

Cestovanie

Pokiaľ patríte medzi milovníkov sladkého, toto sú miesta, ktoré si rozhodne pripíšte na travel list. Najlepšia čokoláda, zákusky, ktoré chutia ako malé nebo a bonus navyše - kvalitná káva k tomu. Za nás dokonalé!

 

Moja srdcovka, Banská Štiavnica

Ak milujete spájanie tradícií s modernou, na tomto mieste si prídete na svoje. Moja srdcovka je cukráreň, ktorá podľa nás na Slovensku nemá konkurenciu. Pokiaľ hľadáte skutočne tradičný „punčák“, karamelový veterník, krémeš, či laskonku, tu si ich vychutnáte v pôvodných receptúrach, no s food stylingom 21. stroročia. 

"Všetko sa to začalo v roku 1925, kedy sa náš starý otec presťahoval na územie Československa budovať svoj sen. Práve vďaka nemu naša rodina oslaďuje životy po celé generácie. Máme to zašifrované v našej DNA. Rodina. Puto. Láska. Úcta. To všetko sa ukrýva v priestoroch cukrárne ako štyri základné piliere."

A my to len môžeme potvrdiť. Toto miesto vás okamžite očarí. Je to skrátka vizuálna láska na prvý pohľad, kedy si chuťové poháriky prejdú gurmánskym zážitkom a loajalita personálu si vás hneď získa. Budú sa tu k vám správať ako k najlepšiemu priateľovi, čo celkovo vytvára dokonalú atmosféru. Pre maškrtné jazýčky ako stvorené. 

Cukrárna Myšák

Keď sa vyberiete do stovežatej, túto adresu rozhodne nevynechajte. Prvých hostí privítal František Myšák ešte v roku 1911. Tí na jeho pomarančové placky stáli rady až na ulici. A práve vtedy sa začal písať príbeh cukrárne, ktorá dodnes nesie jeho meno a radí sa medzi navychýrenejšie a najlepšie široko ďaleko. Je dôkazom toho, že ak do niečoho idete celým svojim srdcom, musí to byť úspešné. Áno aj po rokoch a s príchodom nových generácií.

"František bol povolaním cukrár, srdcom objaviteľ. Jedným z jeho zlepšovákov boli divadelné cukríky predávané v lykových vrecúškach, aby počas predstavenia nerušili šustaním. Po jeho smrti, firmu prebral syn, ktorý v roku 1958 na Svetovej výstave v Bruseli ohromil košom z marcipánových húb, ktoré boli na nerozoznanie od skutočných."

Dnes si však môžete u Myšáka vychutnať zákusky z cukrárskej dielne Lukáša Pohla a jeho tímu, ktoré pečú podľa sezóny a vždy tak okrem klasiky máte možnosť skúsiť niečo nové. Určite odporúčame žĺtkový venček a citrónový croissant s jahodami. Nič lepšie ste nejedli! Ak si k tomu dáte šálku čerstvej praženej kávy, o gastro zážitok máte postarané. 

La Patisserka, Bratislava

Lákavé vône, vybrané chute, žiarivé farby a príjemná atmosféra. Presne to je  La Patisserka. Miesto, kde nájdete tie najsladšie pokušenia, pri ktorých si vaše chuťové poháriky prídu na svoje. Dve mladé, ambiciózne, odhodlané Slovenky sa zamilovali do vôní Francúzska a čaro jeho sladkých hriešností preniesli aj na Slovensko. Nájdete u nich krémové a osviežujúce ovocné cheesecaky, tradičné francúzske tarty z krehkého cesta, ovocné tartelettky, nadýchané plnené profiteroky a eclairky. A to ani z ďaleka nie je všetko.

"La Patisserka, to nie je len esencia kvalitnej chuti a voňavých dobrôt. Naše cukrovinky sú známe tým, že ulahodia všetkým zmyslom, nielen chuti. Voňavé dobroty sú pripravované tak, aby ste sa do nich zamilovali už pri pohľade z diaľky. Každý z koláčov má svojho ducha a doslova ponúka komfort na tanieriku, takže pri konzumácii jednotlivých kúskov sa budete tešiť aj z elegantného aranžmánu."

Určite ochutnajte vanilkovú panna cottu s malinami, karamelové veterníky a ovocný tarte. Nebudete ľutovať a sú to presne koláčiky, kvôli ktorým sa na toto miesto budete stále vracať.

- Najčítanejšie -

Najväčší dom nábytku na webe