Presunúť na hlavný obsah

Domáce pesto ako skvelý variant zdravého jedla. Pripravte si ho podľa obľúbeného receptu

Recepty

Sezóna medvedieho cesnaku je už v plnom prúde - a bola by obrovská škoda, ak by ste zázračnú rastlinku nevyužili. Pripraviť si z nej môžete napríklad chutné pesto.

Potrebujete:

  • 200g medvedieho cesnaku
  • 300ml olivového oleja
  • 100g orechov (odporúčajú sa píniové, no môžu byť aj iné)
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

Listy medviedieho cesnaku si ešte pred prípravou pesta poriadne umyjeme a necháme ich vyschnúť. Umytú bylinku dáme do mixéra, do ktorého zároveň pridáme aj olivový olej (najlepšie extra panenský), orechy, štipku soli a mleté čierne korenie. S korením to nemusíme preháňať, nakoľko sa dá pesto dochutiť aj neskôr. Všetko spolu rozmixujeme. Hotové pesto nakoneic vložíme do uzatvárateľnej nádobky a skladujeme v chladničke.

Náš tip: Pesto môžete použiť nielen ako nátierku, ale zároveň aj ako omáčku na cestoviny či jednu z hlavných ingrediencií rizota. Predstavivosti sa medze nekladú.

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si slaný koláč vo vegánskej verzii. To, že tam nie je mäso, nespoznáte