Presunúť na hlavný obsah

Syrové quiché ako skvelý variant jedla cez pôst. Rozmanitá škála chutí zasýti aj náročné chúťky

Recepty

V období pôstu sa mnoho ľudí uchyľuje k vegetariánskym verziám jedla. Ak jeden taký vegetariánsky recept hľadáte, máme pre vás to pravé.

Potrebujete:

  • 250ml 30% smotany
  • 160g hladkej múky
  • 170g syra Gouda
  • 130g masla
  • 4 vajíčka
  • 3 paradajky
  • baklažán
  • muškárový oriešok
  • kryštálový cukor
  • čierne korenie 
  • soľ

Prečítajte si: Zdravé špagety ako náhrada ťažkej večere. Pripravte si ich s unikátnou domácou omáčkou

Postup:

Zmäknuté maslo, približne 6PL  vody, múku, 1čl cukru a štipku soli zmiešame spolu. Vytvoríme cesto, ktoré následne uložíme na minimálne 20 minút do chladničky. Medzitým si baklažán nakrájame na plátky, ktoré osolíme a následne z neho utrieme papierovým obrúskom prebytočnú vodu. Paradajky tiež nakrájame na plátky, zatiaľ čo syr nastrúhame nahrubo. 

Polovicu syra zmiešame so smotanou a rozšľahanými vajíčkami. Vzniknutú zmes ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Odpočinuté cesto zatiaľ vyvaľkáme a položíme do formy na koláč. Vidličkou ho prepichneme a na jeho dno poujladáme zeleninu a všetko posypeme zvyškom syra. Na záver zalejeme so zmesou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov približne polhodinu.

Neprehliadnite: Vegetariánsky hotdog ako rýchly snack. Stihnete si ho pripraviť už za pár minút