Syrové quiché ako skvelý variant jedla cez pôst. Rozmanitá škála chutí zasýti aj náročné chúťky
V období pôstu sa mnoho ľudí uchyľuje k vegetariánskym verziám jedla. Ak jeden taký vegetariánsky recept hľadáte, máme pre vás to pravé.
Potrebujete:
- 250ml 30% smotany
- 160g hladkej múky
- 170g syra Gouda
- 130g masla
- 4 vajíčka
- 3 paradajky
- baklažán
- muškárový oriešok
- kryštálový cukor
- čierne korenie
- soľ
Prečítajte si: Zdravé špagety ako náhrada ťažkej večere. Pripravte si ich s unikátnou domácou omáčkou
Postup:
Zmäknuté maslo, približne 6PL vody, múku, 1čl cukru a štipku soli zmiešame spolu. Vytvoríme cesto, ktoré následne uložíme na minimálne 20 minút do chladničky. Medzitým si baklažán nakrájame na plátky, ktoré osolíme a následne z neho utrieme papierovým obrúskom prebytočnú vodu. Paradajky tiež nakrájame na plátky, zatiaľ čo syr nastrúhame nahrubo.
Polovicu syra zmiešame so smotanou a rozšľahanými vajíčkami. Vzniknutú zmes ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením. Odpočinuté cesto zatiaľ vyvaľkáme a položíme do formy na koláč. Vidličkou ho prepichneme a na jeho dno poujladáme zeleninu a všetko posypeme zvyškom syra. Na záver zalejeme so zmesou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov približne polhodinu.
Neprehliadnite: Vegetariánsky hotdog ako rýchly snack. Stihnete si ho pripraviť už za pár minút