Presunúť na hlavný obsah

Pomarančový tart ako osviežujúca dobrota. Sladký koláč s luxusným nádychom podmaní najmä milovníkov sladkého

Recepty

Keď je čas na snack či dobrotu, chutný koláč padne vhod. O to viac ak je jeho chuť spojená s osviežujúcim elementom - v tomto prípade s ovocím, ktoré dokáže dokonalo vyvážiť chute.

Potrebujete: 

  • 300g mäkkého tvarohu
  • 300g gréckeho jogurtu
  • 170g hladkej múky
  • 130g práškového cukru
  • 80g masla
  • 50ml pomarančovej šťavy
  • 2PL pomarančovej kôry
  • vajíčko
  • štipka soli 
  • želatínový stužovač
  • pomaranče na ozdobu

Postup:

Hladkú múku, približne 60g práškového cukru, maslo, vajíčko, 1PL pomarančovej kôry spracujeme na hladké cesto, ktoré dochutíme štipkou soli. Tá zvýrazní jeho chuť. Z cesta vytvarujeme guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a aspoň na polhodinu necháme odležať v chladničke. Neskôr guľu vyvaľkáme na pomúčenej doske a prenesieme na špeciálny plech určený pre tartaletové koláče. Pečieme na 180 stupňoch približne 15 minút. 

V mise si zatiaľ vyšľaháme tvaroh a jogurt. K nim primiešame práškový cukor, opäť pomarančovú kôru a pomaly pridávame aj šťavu. Nakoniec do zmesi vmiešame želatínový stužovač, čím nám vznikne lahodný krém. Podľa chuti doň môžeme nakrájať kúsky pomarančov, nie je to však nutnosť. Krém nanesieme na cesto a vrch koláča ozdobíme na kolieska nakrájaným pomarančom. V chladničke ho necháme odstáť aspoň tri hodiny. 

Neprehliadnite: Populárna Pavlova torta v mini verzii. Pripravte si sladkú dobrotu už dnes