Tartaletky ako sladká pochúťka, ktorej neodolá nikto. Jednoduchý recept bez ťažkostí
Lahodný dezert je skvelou bodkou akéhokoľvek jedla. Ak vám došli nápady na sladké dobroty, inšpirujte sa jedným z najpopulárnejších receptov súčasnosti.
Potrebujeme:
- 300g hladkej múky
- 250g jemného tvarohu
- 250g mascarpone
- 250ml smotany na šľahanie
- 200g masla
- 100g cukru
- 5pl práškového cukru
- 1 žĺtok
- 1čl vanilkovej pasty
- ovocie podľa chuti
Postup:
Do väčšej misy pridáme múku, na kocky nakrájané maslo, cukor a žĺtok. Z týchto ingrediencií spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke minimálne tri hodiny, no pokojne aj celú noc.
Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno a boky špeciálnych formičiek s vlnitým okrajom. Následne ich necháme upiecť vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch približne desať minút. Z formičiek ich vyberáme až vtedy, keď vychladnú.
Medzitým si pripravíme krém. Tvaroh pretlačíme cez sitko a pridáme k nemu mascarpone, smotanu, práškový cukor a na záver vanilkovú pastu. Všetko spolu dôkladne premiešame a sladký krém nanesieme na už hotové korpusy. Na záver ozdobíme ovocím podľa chuti.
Neprehliadnite: Chutná verzia v novom šate. Pripravte si vegánsky banánový chlebík