Presunúť na hlavný obsah

Tartaletky ako sladká pochúťka, ktorej neodolá nikto. Jednoduchý recept bez ťažkostí

Recepty

Lahodný dezert je skvelou bodkou akéhokoľvek jedla. Ak vám došli nápady na sladké dobroty, inšpirujte sa jedným z najpopulárnejších receptov súčasnosti.

Potrebujeme: 

  • 300g hladkej múky
  • 250g jemného tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 200g masla
  • 100g cukru
  • 5pl práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1čl vanilkovej pasty
  • ovocie podľa chuti

Postup:

Do väčšej misy pridáme múku, na kocky nakrájané maslo, cukor a žĺtok. Z týchto ingrediencií spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke minimálne tri hodiny, no pokojne aj celú noc. 

Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno a boky špeciálnych formičiek s vlnitým okrajom. Následne ich necháme upiecť vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch približne desať minút. Z formičiek ich vyberáme až vtedy, keď vychladnú. 

Medzitým si pripravíme krém. Tvaroh pretlačíme cez sitko a pridáme k nemu mascarpone, smotanu, práškový cukor a na záver vanilkovú pastu. Všetko spolu dôkladne premiešame a sladký krém nanesieme na už hotové korpusy. Na záver ozdobíme ovocím podľa chuti.

Neprehliadnite: Chutná verzia v novom šate. Pripravte si vegánsky banánový chlebík