Škoricové Crème Brûlée: Dokonalý dezert pre všetky zmysly
Ak hľadáte tip na rýchly a skvelý dezert pre návštevu, práve ste ho našli. Toto Crème Brûlée vás svojou chuťou dostane a aj každého, kto si dopraje len jedno sústo.
Ingrediencie:
- 125 ml smotana na varenie
- 125 ml smotana na šľahanie 33%
- 190 ml mlieko
- 2 ČL škorica
- 4 ks žĺtok
- 160 g krupicový cukor
- 85 g biela čokoláda rozpustená
Postup:
Rozohrejte rúru na 160°C. Všetku smotanu, mlieko a škoricu vložte do hrnčeka a pomaly prehrievajte tesne pod bod varu. Následne odstavte. Žĺtky a cukor pridajte do zmesy a miešajte. Keď sa všetko spojí, opäť prehrievajte na miernom ohni, asi 6–8 minút a miešajte tak dlho, až sa vám vytvorí puding.
Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa
Odoberte z ohňa a pridajte bielu čokoládu. Zmes vlejte do ohňovzdorných misiek s objemom cca 500 ml a umiestnite ich do hlbšej zapekacej nádoby. Potom do nej vlejte toľko vody, aby siahala do polovice výšky misiek. Pečte 40 minút. Misky vyberte z pekáča, tri hodiny chlaďte. Už len posypte dvoma lyžičkami cukru a skaramelizujte. Dobrú chuť!