Farrah Fawcett

*02.02.1947   -  †25.06.2009
  • Corpus Christi, Texas, US Miesto narodenia:
  • Ryan O'Neal Partner/ka:
  • Rozvedená Rodinný stav:
  • 62 Vek:
  • 169 cm Výška:
  • 88 - 60 - 88 Miery:
  • vodnár Znamenie:
  • Herečka Povolanie:
Farrah Fawcett

Štúdium


Cirkevná škola v Corpus Christi

Stredná škola W. B. Ray v Corpus Christi

Texaská univerzita v Austine

Kariéra


Už na strednej škole bola veľmi krásna, čo potvrdili aj jej spolužiaci, keď ju zvolili za najkrajšiu žiačku na škole. Niečo podobné sa zopakovalo aj v druhom ročníku na univerzite, kde bola uverejnená na fotke desiatich najkrajších vysokoškoláčok. Na tejto fotke si ju všimol hollywoodsky novinár a ponúkol jej prácu v Los Angeles.
Ďalších desať rokov sa Farrah objavovala v rôznych reklamách, kde prevažne propagovala kozmetiku. Jej prvé účinkovanie v televízii nastalo v roku 1968, keď bola pozvaná ako hosť do série I Dream of Jeannie. V televízii odohrala ešťe niekoľko ďalších hosťovských účinkovaní v rôznych seriáloch a nakoniec získala aj rolu v seriály Charlieho anjeli.
Okrem účinkovania v televízii sa Farrah dostala aj k účinkovaniu vo viacerých filmoch, v ktorých zažiarila a získala viaceré nominácie.

Filmografia


1969 Love Is a Funny Thing

1970 Myra Breckinridge

1976 Logan's Run

1978 Somebody Killed Her Husband

1979 An Almost Perfect Affair

1979 Sunburn

1980 Saturn 3

1981 The Cannonball Run

1986 Extremities

1989 See You in the Morning

1995 Man of the House

1997 The Apostle

1997 The Lovemaster

1997 Playboy: Farrah Fawcett, All of Me

1998 The Brave Little Toaster Goes to Mars

2000 The Flunky

2000 Dr. T & the Women

2004 The Cookout

2008 A Wing & a Prayer: Farrah's Fight for Life

Zaujímavosti


Fawcet umrela 25. júna 2009 o pol desiatej na rakovinu konečníka, ktorej podľahla po troch rokoch.

Súvisiace články